Despre

interior-2Învârtindu-mă prin lumea sportului încă din fazele incipiente ale vieții și fiind pasionat de tot ceea ce presupune competiție și victorie, m-am alipit de sport instantaneu și iremediabil.

Îmi plac săriturile cu schiurile, fotbalul și tenisul în mod expres, dar nu spun „nu!” nici altor sporturi, precum: handbalul, baschetul sau rugbyul.

Din iarna anului 2013, pe când eram elev în clasa a X-a, am hotărât că trebuie să observ și să simt sportul îndeaproape. Drept urmare, am început să scriu despre fotbal. Dar atașamentul meu față de alte discipline sportive, coroborat cu aprecierile primite din partea cititorilor, m-au făcut să îmi extind aria de acțiune, scriind în prezent despre tenis și, începând cu 4 ianuarie 2015, despre sărituri cu schiurile – un sport întru totul special, în viziunea mea și nu numai.

În compania ski jumping-ului m-am regăsit pentru prima oară în 2003, când l-am urmărit la invitația unui prieten drag. Apreciind la întâmplare echipa norvegiană, printr-o alegere nefondată, am continuat să privesc spectacolul oferit de Icarii moderni și m-am pornit în procesul înțelegerii tainelor sale, din 2006. În 2015, n-am priceput de ce Anders Jacobsen – sportivul meu preferat din această disciplină sportivă – a ales să se retragă. În continuare sper, probabil în zadar, la o eventuală revenire a norvegianului în competiții, dar mai presus de aceasta, să insuflu și altor oameni pasiunea pentru sărituri cu schiurile.

Activitatea mea jurnalistică se împarte pe trei ramuri și poate fi urmărită pe profilul personal de Facebook: scriu despre sărituri cu schiurile – pe acest site, despre fotbal – pe site-urile arsenalromania.ro, realmadrid.com.ro și despre tenis – pe site-ul doartenis.ro

În cazul în care ai vreo sugestie, reclamație sau dorești să îmi comunici în particular, mă găsești pe Facebook sau la adresa de e-mail: marcuczentye@telemarcu.ro

Povești de citit | sărituri cu schiurile