În singura dintre locații care încă oferă un cadru 100% iernatic în Turneul Celor 4 Trambuline, și anume Bischofshofen, s-a derulat în această seară ședința preliminară care a stabilit cei 50 de săritori ce vor concura în etapa propriu-zisă de mâine.

Cea mai neplăcută surpriză a zilei a fost reprezentată de săritura lui Simon Ammann, care a măsurat doar 110 metri și nu i-a putut garanta elvețianului accesul în etapa propriu-zisă de mâine.

După un început anost, în care doar experimentatul rus, Dimitry Vassiliev, s-a remarcat printr-un zbor de 129,5 metri, vântul de portanță și-a făcut apariția și a sporit semnificativ lungimea săriturilor. 

Cu ajutorul unui vânt de portanță puternic, Noriaki Kasai a zburat 142,5 metri, apropiindu-se la doar 50 de centimetri de vechiul record al trambulinei, deținut de Daiki Ito, însă n-a stat la locul de onoare decât 60 de secunde, fiindcă Anders Fannemel, cu un zbor de 139 de metri, l-a devansat la puncte.

De ziua sa, Stephan Leyhe a impresionat plăcut, plutind 142 de metri și i-a îndemnat prin evoluția sa pe organizatori să coboare bara de start cu o poziție. Deloc speriat de această mutare, germanul Andreas Wellinger s-a lăsat dus pe brațele vântului și a zburat 144,5 metri, stabilind astfel noul record al trambulinei Paul Ausserleitner. 

Kamil Stoch și Markus Eisenbichler au decis să nu sară în această ședință de calificare, iar dintre precalificați cel mai bun a fost Manuel Fettner, care a aterizat la pragul de 141,5 metri, plecând de la poarta cu numărul 7, cu 3 poziții mai jos decât Andreas Wellinger.

Stefan Kraft și Domen Prevc au izbutit prestații solide, măsurând 132, respectiv 134,5 metri, spre deosebire de Daniel Andre Tande, care a plutit numai 121 de metri și s-a arătat realmente iritat de evoluția sa, care l-a clasat pe locul al 39-lea în clasamentul acestor calificări.

Mâine, începând cu ora 17:45 va avea loc ultima etapă a acestei ediții din Turneul Celor 4 Trambuline, iar manșa întâi propune câteva dueluri halucinante: 

Daniel Andre Tande – Domen Prevc

Richard Freitag – Stefan Kraft

Kamil Stoch – Manuel Fettner

Markus Eisenbichler – Andreas Wellinger

sursă foto: eurosport.de