Prima ediție din istoria Raw Air a debutat în această seară cu ședința preliminară de pe Holmenkollen, unde triumfător a ieșit germanul Andreas Wellinger, care a zburat 132,5 metri. 

Pe locul 2 s-a clasat cel mai în formă membru al familiei Prevc, Peter, cu o săritură de 130,5 metri. Impresionând cu cea mai bună clasare a unui non-precalificat, Richard Freitag a conturat podiumul acestor calificări, datorită unui efort de 128 de metri.

La fel de lung a plutit Markus Eisenbichler, iar Stefan Kraft, cu 126,5 metri, s-a poziționat al cincilea. Liderul clasamentului general individual al Cupei Mondiale a încheiat competiția al 11-lea, în urma unui zbor de 124,5 metri.

Din nefericire, startul Raw Air n-a însemnat o schimbare pozitivă în lotul norvegian, care a dat cel mai slab clasat dintre precalificați, și anume Daniel Andre Tande, care a sfârșit pe poziția 23, cu o săritură de 122 de metri.

Mai mult decât atât, norvegienii au avut 3 sportivi descalificați, printre care și recordmenul mondial, Anders Fannemel. 

sursă foto: fis-ski.com