Dintr-un total de 12 grupări participante în competiția colectivă organizată pe Holmenkollen, echipa Austriei, în componența Michael Hayböck, Manuel Fettner, Markus Schiffner și Stefan Kraft, a fost cea care și-a afirmat autoritatea după 2 ani în care nu izbutise un astfel de succes.

Pilonii de rezistență ai acestei reușite au fost, evident, Michael și Stefan, primul fiind cel care a semnat cel mai lung zbor al competiției, 140 de metri, lungime atinsă și de Markus Eisenbichler.

Stefan, cu două sărituri de 133, respectiv 134,5 s-a cățărat în vârful clasamentului general al Raw Air, având acum un avans de 9 puncte față de ocupantul locului secund, Peter Prevc.

Germania lui Eisenbichler, Leyhe, Freitag și Wellinger a sfârșit a doua, toți cei 4 germani prestând la un nivel înalt. Din nefericire pentru ei însă victoria n-a fost aproape, întrucât nici Markus, și nici Andreas n-au fost capabili de două sărituri care să ajungă la borna de 130 de metri.

Proaspăta campioană mondială pe echipe, Polonia lui Zyla, Stoch, Kubacki și Kot a conturat podiumul, Piotr fiind azi cel mai solid component al lotului antrenat de Stefan Horngacher, aterizând de două ori mai aproape de dimensiunea trambulinei decât de punctul de construcție al acesteia. 

Începută cu ghinion, Raw Air nu și-a schimbat farmecele față de gazde nici în această seară, Norvegia încheind a patra, ratând o clasare pe podium la doar 3,6 puncte distanță. 

sursă foto: skijumping.pl