Forma excelentă a germanilor nu a contenit să demonstreze astăzi la Willingen, unde Andreas Wellinger a încheiat primul, grație unei sărituri de 141,5 metri. În top 3 au mai urcat 2 dintre frații Prevc – Peter și Cene -, care au plutit 140, respectiv 139 de metri. 

Experimentații Vincent Descombes Sevoie și Noriaki Kasai s-au clasat pe locurile 5 și 6, ambii zburând 136 de metri și lăsând impresia că vor putea mai mult în etapa individuală de duminică.

Surprinzător, niciunul dintre cei 3 precalificați austrieci – Manuel Fettner, Michael Hayböck și Stefan Kraft – nu a participat la sesiunea preliminară, alegând să se odihnească la hotel după un antrenament reușit, în opinia lor.

Domen Prevc și Maciej Kot s-au apropiat de cele mai bune prestații ale zilei, sărind 135, respectiv 136 de metri, iar Kamil Stoch a semnat cel mai lung zbor al zilei, aterizat la dimensiunea trambulinei, măsurând 145 de metri. Cât despre Daniel Andre Tande, acesta a dezamăgit, oprindu-se după numai 119,5 metri.

Ziua de sâmbătă aduce, cu începere de la ora 17:00 a treia competiție pe echipe a sezonului, în care orice se poate întâmpla, dată fiind forma echipelor Germaniei, Poloniei și Sloveniei. 

sursă foto: prosport.ro