Sara Takanashi n-a izbutit să devină campioană mondială la sărituri cu schiurile nici în această seară, în Lahti, Finlanda, însă acest insucces devine mai ușor de înțeles când avem în vedere numele învingătoarei. Campioana olimpică și mondială în exercițiu, Carina Vogt și-a apărat titlul de campioană mondială obținut la Falun, în urmă cu doi ani, reliefându-și capacitatea incredibilă de a pune în scenă cele mai bune sărituri atunci când este supusă condițiilor de presiune extremă. 

Pe trambulina normală din complexul Salpausselka, Dana Haralambie, purtătoarea tricoului de concurs cu numărul 10, a obținut instantaneu calificarea în manșa secundă, după un zbor de 83,5 metri, lungime care a urcat-o pe primul loc la finalul primei decade a listei de start.

Minute mai târziu, Maren Lundby debuta eficient în traseul acestor Campionate Mondiale, reușind cea mai lungă săritură a zilei – 99,5 metri. Ema Klinec, cu 99 de metri, Carina Vogt, cu 98,5 metri, Sara Takanashi, cu 98 de metri și Yuki Ito și Svenja Würth, cu câte 97 de metri au asigurat un nivel înalt primei părți de concurs, la finalul căreia Maren domina clasamentul intermediar și se putea gândi serios la medalia de aur.

Dar soarta nu i-a zâmbit norvegiencei, care avea să sfârșească întrecerea în afara pozițiilor din top 3.

În manșa finală, reprezentanta țării noastre, Dana Haralambie a sărit 79,5 metri, prestație care a contribuit la un total de 182,5 puncte, ce a consemnat o clasare onorabilă pentru ea și pentru noi, locul 29, ținând cont că Dana are numai 19 ani și suficient timp să progreseze pe termen lung.

Spre final, Sara a zburat 95 de metri, Yuki și Carina câte 96,5, în vreme ce Maren dezamăgea cu doar 91 de metri, lungime care a scos-o din calculele podiumului. 

carina-vogt-germania

Drept urmare a unei competiții echilibrate și intense, Carina Vogt își demonstrează din nou abilitățile extraordinare de a sfida presiunea momentului, impunându-se în fața lui Yuki Ito și Sara Takanashi, care se văd nevoite să se mulțumească cu argintul, respectiv bronzul.

Se încheie prima zi având competiții cu medalii puse în joc la Lahti, iar Germania se mândrește încă o dată, în văzul întregii lumi, cu fata sa de aur, Carina Vogt. 

surse foto: sport1.de, spiegel.de