La finalul unei săptămâni istovitoare, în care a participat atât la Campionatele Mondiale de Juniori din Utah, SUA, cât și la 2 etape din Cupa Mondială, la Ljubno, Slovenia, Dana Haralambie își trece în cont o nouă clasare în puncte în cea mai puternică întrecere inter-săritoare cu schiurile. 

Românca a început bine ziua, clasându-se pe locul 20 în calificări, mulțumită unei sărituri care a măsurat 82 de metri. După ce în prima etapă propriu-zisă din acest weekend Dana a încheiat manșa întâi pe locul 31, primul sub linia calificării, norocul i-a surâs azi, terminând pe a 30-a poziție, ultima care asigura calificarea în manșa finală. Reprezentanta României a plutit 81 de metri în actul întâi, dar n-a reușit să urce mai sus în clasament, în condițiile în care s-a oprit după 78,5 metri în manșa secundă.

În ceea ce privește concurența, aceasta a fost dominată total de germancele Katharina Althaus, Carina Vogt și Svenja Wuerth, care au alcătuit împreună un podium 100% german la finele etapei.

La numai 20 de ani, Katharina a bifat prima victorie de etapă a carierei, reușind două sărituri solide, măsurând 92,5, respectiv 90 de metri.

Carina Vogt a plutit 91, respectiv 90 de metri, iar Svenja Wuerth a semnat prima prezență pe podium în actuala stagiune, sărind 92,5, respectiv 89 de metri.

Câștigătoarea de ieri, Maren Lundby a încheiat pe locul al patrulea, dar a depășit-o cu cele 50 de puncte acumulate azi pe Yuki Ito în clasamentul general al Cupei Mondiale. Astfel, Maren o secondează acum pe Sara Takanashi în această ierarhie. Totuși, la fel ca în Cupa Mondială masculină, ocupanta locului 1 are un avantaj consistent față de prima urmăritoare. 

sursă foto: allgaeu.life