În cea de-a doua etapă de la Zao și, în același timp, ultima din acest șir de întreceri feminine desfășurate în Japonia, Dana Haralambie și-a ridicat nivelul prestațiilor și s-a apropiat la doar o poziție de cea mai bună performanță în Cupa Mondială. Românca a terminat competiția de astăzi pe locul 22, acumulând un total impresionant de 200 de puncte.

Prima parte a concursului i-a adus Danei o săritură de 87 de metri, care a clasat-o pe locul 29 în clasamentul intermediar, asigurându-i calificarea în manșa finală. Spre deosebire de ieri, majoritatea sportivelor au zburat mai puțin în concursul de azi, însă reprezentanta țării noastre a fost, dimpotrivă, mai bună în raport cu evoluțiile precedente.

Japoneza Yuka Seto a consemnat cea mai lungă săritură a manșei întâi – 96 de metri -, cu jumătate de metru mai mult decât slovena Spela Rogelj și, în mod surprinzător, cu 150 de centimetri mai mult decât prestația conaționalei sale, Sara Takanashi.

Totuși, punctele compensatoare au urcat liderul clasamentului general pe primul loc și în pauza dintre manșe. Maja Vtic și Spela Rogelj au urmat-o pe Sara Takanashi în top 3-ul provizoriu.

Manșa secundă a adus una dintre cele mai bune evoluții ale Danei Haralambie în Cupa Mondială. Săceleanca a plutit nu mai puțin de 90 de metri, cu 12 mai mult decât în săritura de ieri. Un progres însemnat, așadar, care este demn de aplaudat și pe care trebuie să îl apreciem așa cum se cuvine. În cea de-a șaptea etapă a stagiunii, Dana nu doar că a obținut încă o clasare în top 30, ci s-a apropiat la doar nouă zecimi de punct de cea mai bună performanță a carierei.

În aceste condiții, previziunile indică un viitor excelent pentru sportiva din România, spre satisfacția ei și spre bucuria noastră. În urma clasării de astăzi, românca mai adună 9 puncte la totalul din clasamentul general al Cupei Mondiale, unde însumează în momentul de față 38 de puncte.

Slovena Ema Klinec și-a confirmat forma bună în cea de-a doua parte a concursului, zburând 98 de metri. Ultima desprindere de pe masa trambulinei a adus, ca de obicei, cel mai lung zbor al zilei. Sara Takanashi a plutit 100 de metri și a bifat, astfel, încă un succes. Este al șaselea din șapte posibile în acest sezon al Cupei Mondiale. Slovenele Maja Vtic și Ema Klinec au conturat podiumul etapei de astăzi.

Drept urmare, primim continuu vești pozitive din Cupa Mondială feminină și acest lucru ne dă speranțe din ce în ce mai mari. Eforturile Danei și ale celor care o înconjoară ies la iveală etapă după etapă. Constanța și calitatea săriturilor Danei au fost îmbucurătoare.

Cupa Mondială feminină își continuă traseul în weekendul viitor, la Oberstdorf.

sursă foto: facebook.com