Cea de-a zecea etapă a Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile a avut loc pe celebra trambulină Holmenkollen, din Oslo. Din fericire pentru reprezentanta țării noastre, Dana Haralambie, și pentru toți susținătorii săi, săceleanca a izbutit în această seară cea mai bună performanță a carierei, prinzând top 20-ul la finele întrecerii. Precedenta performanță remarcabilă a Danei data din decembrie 2015, când românca se clasa pe locul 21, la Lillehammer – în prima etapă a stagiunii actuale.

Cu numai 31 de săritoare pe lista de start, concursul de la Oslo a adus în lumina reflectoarelor numeroase zboruri de peste 120 de metri – borna punctului de construcție. Ignorând vântul din spate, sportivele au reușit prestații satisfăcătoare și au dinamizat competiția. Dana Haralambie a sărit 113,5 metri în prima manșă, asigurându-și fără emoții participarea în jumătatea finală a etapei. Irina Avvakumova a impresionat, zburând 130 de metri în partea întâi a întrecerii de astăzi, dar Norvegia nu s-a lăsat mai prejos. Tânăra Maren Lundby a plutit 136 de metri și jumătate în manșa inițială, apropiindu-se la doar 3,5 metri de recordul trambulinei stabilit în competițiile feminine, care îi aparține chiar ei.

După două coborâri succesive ale barei de start, Yuki Ito a sărit 128,5 metri, cu 50 de centimetri mai mult decât Daniela Iraschko-Stolz. Ca de obicei, Sara Takanashi a conchis runda cu cel mai lung zbor, plutind 137 de metri și jumătate și propulsându-se în fruntea clasamentului intermediar.

În pauză, Sara Takanashi, Maren Lundby și Daniela Iraschko-Stolz ocupau podiumul provizoriu, iar Dana Haralambie se situa pe locul 17.

dana mansa 1

Sub ochii tăticului Noriaki Kasai, manșa secundă n-a adus la fel de mult spectacol, dar a fost chiar și-n aceste condiții la un nivel competițional mulțumitor. În ceea ce o privește pe Dana Haralambie, ea a zburat mai mult decât în prima manșă cu un metru și jumătate, aterizând la pragul de 115 m. Slovena Maja Vtic a zburat 131,5 metri cu ocazia celui de-al doilea zbor al său de astăzi, cu puțin timp înainte de concluzia etapei.

222

Ultimele sărituri au fost în general bune, însă Daniela Iraschko-Stolz a fost ghinionista zilei. La capătul unui zbor de 126 de metri, austriaca s-a dezechilibrat și n-a reușit să obțină mai mult de 12,5 puncte pentru stil. Profitând de acest lucru, Maren Lundby a întrecut-o, grație unei sărituri de 134 de metri. Dar întâietatea i-a revenit din nou Sarei Takanashi, care a sărit 136 de metri în ultima evoluție a zilei, trecându-și în cont a noua victorie din zece posibile în acest sezon.

Cu toate că Irina Avvakumova a surprins, urmându-le în top 3 pe Sara Takanashi și Maren Lundby, surpriza cea mai plăcută pentru noi rămâne Dana Haralambie, care a reușit în această seară cea mai bună performanță a carierei. Românca a adunat 193,3 puncte ca rezultat a două sărituri foarte bune, bifând totodată a opta clasare în top 30 din tot atâtea posibile în stagiunea 2015/16.

Progresul Danei Haralambie trebuie felicitat și sunt sigur că munca antrenorului ei, Magdo Csaba, valorează de asemenea foarte mult. În acest ritm, ne putem aștepta la lucruri mărețe din partea Danei, însă cel mai bine este să așteptăm răbdători și să o încurajăm indiferent de rezultate.

dadada

sursă foto: eurosportplayer.com