Din păcate, situația a rămas aceeași în ceea ce privește transmisiunea etapelor feminine de la Nizhny Tagil, iar Eurosport n-a oferit imagini de la niciuna dintre cele două întreceri. Totuși, weekendul s-a încheiat mai bine pentru Dana Haralambie și pentru România, Dana având o zi mulțumitoare și clasându-se pe poziția a 23-a la finele concursului.

Manșa întâi a fost de o calitate remarcabilă, majoritatea săritoarelor izbutind evoluții satisfăcătoare. În această stare de echilibru, Dana Haralambie a reușit o săritură de 87,5 metri, acumulând 105,9 puncte și instalându-se pe primul loc al clasamentului intermediar. Cu puncte de 16-17 la stil și sub influența unui vânt cvasi-inexistent, românca și-a demonstrat abilitățile prin acest zbor și a rămas în frunte minute bune.

Spre finalul primei jumătăți de concurs, Sara Takanashi a perfectat noul record al trambulinei, după ce a sărit 98 de metri, cu unul mai mult decât Daniela Iraschko-Stolz, ieri. Maren Lundby și Chiara Hoelzl au urmat-o pe japoneză în top 3-ul din pauză, în timp ce Dana Haralambie se afla la pe locul 15 la jumătatea clasamentului.

În fazele incipiente ale manșei secunde, Carina Vogt a surprins cu o evoluție de 96 de metri, înainte ca Dana să zboare pentru ultima oară în acest weekend din Rusia. Defavorizată de un vânt din spate, Dana Haralambie a plutit numai 83 de metri și s-a clasat pe un loc 9 provizoriu, însumând un total onorabil de 200,6 puncte.

Katharina Althaus a egalat recordul de ieri (97 m) reușit de campioana mondială en-titre, Daniela Iraschko-Stolz, spre final, înainte ca austriaca tocmai menționată să dezamăgească încă o dată, ținând cont de așteptările sale. Spre deosebire de compatrioata sa tocmai menționată, Chiara Hoelzl s-a descurcat exemplar și în manșa secundă, sărind 95 de metri.

În penultima prestație a rundei finale, Maren Lundby nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Sara Takanashi a concluzionat competiția cu un zbor incredibil de 99 de metri – prin ambele sale sărituri de astăzi stabilind noi recorduri ale acestei trambuline de la Nizhny Tagil. În aplauzele tuturor, japoneza își apropie a doua victorie din această stagiune, este secondată de Yuki Ito și urmată mai apoi de Chiara Hoelzl pe podiumul de astăzi.

Astfel, Dana Haralambie încheie primele trei etape din Cupa Mondial 2015/16 obținând puncte din fiecare. La doar 18 ani, românca adună după trei etape 20 de puncte în clasamentul general și poate fi numită una dintre sportivele în vogă ale României la ora actuală.

sursă foto: facebook.com