Competiția individuală din proba feminină desfășurată în cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori a adus un curs de evenimente memorabile pentru România, însă deznodământul a lăsat un gust amar, în condițiile date.

Din diverse motive pe care organizatorii le-au apreciat ca nepotrivite, Raluca Iulia Ștefan și Bianca Elena Ștefănuță nu au putut să participe în concursul propriu-zis. Întâia manșă a debutat cu o întâmplare nefastă, sud-coreeanca Guy-Lim Park căzând la finalul săriturii sale. Diana Trâmbițaș a sărit 74 de metri în această jumătate inițială de competiție, o lungime care i-a asigurat accederea în manșa finală.

Slovena Ema Klinec a zburat 85,5 metri, spre finalul primului act, iar austriaca Chiara Hoelzl și-a demonstrat valoarea, reușind cel mai lung zbor al zilei: singurul care a depășit punctul de construcție – 90,5 metri. Rusoaica Sofia Tikhonova a sărit 87 de metri, un minut mai târziu, la fel ca germanca Katharina Althaus. Dana Haralambie a zburat 88 de metri, confirmând forma bună arătată și în cadrul Cupei Mondiale feminine.

3

Între manșe, Chiara Hoelzl, Ema Klinec și Katharina Althaus ocupau top 3-ul provizoriu, în vreme ce Dana Haralambie se clasa pe poziția a patra, iar Diana Trâmbițaș pe a 26-a.

Cea din urmă amintită a sărit 71,5 metri în manșa secundă, o săritură care a ajutat-o să evite ultima poziție din top 30. Kinga Rajda a impresionat, zburând 86 de metri, însă situația a devenit din nou neplăcută în momentul căzăturii suferite de Manuela Malsiner. Din fericire, niciuna dintre căzăturile de astăzi nu a fost gravă și toți sportivii au fost capabili să se ridice singuri pe picioare.

1

Cu minute înainte de încheiere, Yuka Seto a pus în scenă munca și talentul asiatic, sărind 89 de metri, cu doi mai mult decât Sofia Tikhonofa. Dana Haralambie a sărit mai puțin decât în manșa de deschidere, și anume 86 de metri, iar posibilitatea de a câștiga o medalie atârna de prestațiile Katharinei Althaus și Chiarei Hoelz. Spre bucuria lor și dezamăgirea noastră, germanca și austriaca au performat la nivel puțin mai înalt, plutind 89,5, respectiv 88,5 metri în ultimele sărituri ale zilei.

20160223_153050

Drept urmare a acestei întreceri, Chiara Hölzl devine noua campioană mondială de juniori, fiind succedată pe podium de Katharina Althaus și Sofia Tikhonova. Frustrarea revine de partea României, care s-a aflat prin persoana Danei Haralambie la doar 0,6 puncte de o medalie, românca terminând competiția pe locul al patrulea.

Ia sfârșit, așadar, o zi plină la Râșnov, în care au concurat sportivi de renume, precum Domen Prevc, David Siegel, Chiara Hoelzl, Katharina Althaus, dar și Eduard Török, Iulian Pîtea, Dana Haralambie și Diana Trâmbițaș – toți cei patru români clasându-se în top 30.