A doua etapă de la Sapporo s-a derulat într-un mod similar primei, iar japonezii din tribunele Arenei Miyanomori au asistat la încă o victorie a favoritei lor, Sara Takanashi. În ceea ce ne privește, Dana Haralambie a reușit să intre în top 30 și la finalul acestei competiții, bifând a cincea etapă consecutivă în care s-a numărat printre cele mai bune 30 de săritoare din lume.

Surpriza plăcută din partea Danei Haralambie a venit în ședința de calificare care a precedat această etapă cu numărul 2 de la Sapporo. Săceleanca a plutit 88,5 metri și a fost notată de către jurați cu 17. La sfârșitul calificărilor, Dana ocupa locul 11 în clasamentul acestora.

miyanomori

În prima parte a întrecerii, Dana a sărit 80,5 metri și a fost notată cu 16 și 16,5 de către membrii juriului. 5 a fost cifra săriturilor care au depășit punctul de construcție al trambulinei în manșa de deschidere. Eva Pinkelnig, Katharina Althaus, Jacqueline Seifriedsberger, Daniela Iraschko-Stolz și Sara Takanashi au fost cele care au reușit această performanță. Dintre cele cinci, cel mai lung zbor i-a aparținut campioanei mondiale en-titre, Daniela Iraschko-Stolz, care s-a apropiat la doar jumătate de metru de dimensiunea trambulinei, plutind 99,5 metri.

Configurația podiumului dintre manșe tinde să coincidă cu cea finală în Cupa Mondială feminină și, pentru a doua oară la rând, top 3-ul din pauză a fost același cu top 3-ul de la capătul etapei. Sara Takanashi, Daniela Iraschko-Stolz și Jacqueline Seifriedsberger au fost cele care au ocupat pozițiile podiumului intermediar, și mai apoi final.

sapporo

Calitatea manșei secunde a fost mai scăzută decât a primei părți, iar majoritatea săritoarelor s-au oprit mai devreme decât în prima săritură. Dana Haralambie a sărit 72,5 metri și a fost notată cu 16 pentru stil. Spre finele concursului, Daniela Iraschko-Stolz a sărit 92 de metri, iar performanța ei a fost întrecută cu doi metri de numărul 1 în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine, Sara Takanashi.

Drept urmare a weekendului de la Sapporo, Sara Takanashi se distanțează la 161 de puncte de principala urmăritoare, Daniela Iraschko-Stolz, și ia deja o opțiune serioasă pentru titlul de campioană mondială. Hegemonia japonezei este îmbucurătoare pe de-o parte, întrucât menține ștacheta calității competițiilor la un nivel înalt. Mai puțin plăcută este diferența dintre concurență și aceasta, care este – cel puțin deocamdată – prea mare.

12494987_10153374467207151_1037594370118407821_n

Dana Haralambie mai acumulează un punct în clasamentul general al Cupei Mondiale ca rezultat al clasării pe locul 30 în etapa de astăzi. Românca ocupă locul 29 în acel clasament, având în cont 28 de puncte.

Cupa Mondială feminină își continuă povestea peste o săptămână, tot în Japonia. Vor fi două etape la Zao, pe o trambulină nițel mai mare decât cea de la Sapporo.

  • 4 din cele 5 etape derulate în noul sezon au fost câștigate de Sara Takanashi
  • 5 din 5 clasări posibile în top 30 a reușit Dana Haralambie în actuala stagiune

surse foto: fis-ski.com, skisprungschanzen.com, instagram.com