O nouă etapă surprinzătoare în Cupa Mondială feminină: Sara Takanashi a ratat pentru a doua oară la rând clasarea pe podium, iar conaționala sa, Yuki Ito, a bifat al doilea succes al stagiunii, apropiindu-se astfel la 103 puncte de Sara în clasamentul general al CM. Din fericire, Dana Haralambie a izbutit a cincea clasare în puncte în acest sezon, încheind competiția propriu-zisă pe locul 27. Această clasare i-a adus alte 4 puncte în clasament, însumând acum un total de 42 de puncte. 

În debutul manșei derulate pe trambulina K95 – HS106 de la Zao, Dana a sărit 82,5 metri, o performanță care i-a adus calificarea în manșa finală, printr-un loc 28 obținut la pauză. În aceeași jumătate inițială de concurs, Sara Takanashi a fost ghinionistă, prestând în condiții de vânt din spate puternic și oprindu-se după numai 85 de metri. Pentru incredibil de constanta japoneză, această evoluție a fost cea mai modestă a sezonului, aducându-i un loc 10 între manșe.

Venind cu moralul ridicat de victoria reușită la Sapporo, norvegianca Maren Lundby a început bine etapa de azi, conducând clasamentul primei manșe, cu o săritură de 94,5 metri.

În partea a doua a întrecerii, Dana și-a îmbunătățit într-o mică măsură evoluția, plutind cu jumătate de metru mai mult, anume 83 de metri, distanță care a urcat-o un loc în clasamentul final, de pe poziția 28 pe 27. De remarcat cu privire la prestația secundă a Danei a fost viteza incredibilă acumulată pe masa trambulinei, săritoarea din țara noastră situându-se în top 10 la acest capitol, cu 88,2 km/h. 

Încercând să răzbune o primă manșă neprielnică, Sara Takanashi a plutit 95 de metri, bifând cel mai lung zbor al zilei. A fost, în consecință, o etapă cu nivel general relativ scăzut, întrucât cel mai lung zbor a fost aterizat la punctul de construcție al trambulinei. 

Din nefericire pentru ea, norvegianca Maren Lundby a clacat pe final, ratând podiumul și chiar top 5-ul după ce terminase ca lider prima manșă. Cu toate acestea, Maren se poate bucura de faptul că a urcat în top 3-ul general al Cupei Mondiale.

Surpriza plăcută a zilei a fost italianca Manuela Malsiner, care a semnat două sărituri solide, de 90,5 și 93 de metri, care i-au adus locul 2 și, totodată, prima clasare pe podium în Cupa Mondială. 

Ghinionul italiencei a constat în diferența infimă – 3 zecimi de punct – prin care a pierdut victoria de etapă în favoarea japonezei Yuki Ito. Nipona a zburat 89,5, respectiv 94 de metri, lungimi care i-au apropiat succesul cu numărul 2 în carieră în această competiție.

Rusoaica Irina Avvakumova a confirmat forma extraordinară prin care trece, culegând o nouă clasare în top 3, grație a două sărituri de 88,5, respectiv 92 de metri.

Carina Vogt se poate mândri cu locul 4 și cu o clasare superioară Sarei Takanashi, dar Japonia rămâne țara cea mai câștigată în urma acestei etape de la Zao, având învingătoarea și alte 2 concurente în top 10, Sara Takanashi și Yuka Seto.

A doua etapă din CM feminină a weekendului va începe mâine, de la ora 10:00, ora României.

sursă foto: facebook.com