O clasare în primele treizeci de concurente aduce minimum un punct în clasamentul general al Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile. În condiții grele, de vânt puternic, Dana Haralambie a izbutit, la Zao, a șasea clasare în puncte din tot atâtea posibile în actuala stagiune.

Din cauza condițiilor meteorologice potrivnice, prima etapă programată la Zao, Japonia, pe trambulina Yamagata a conținut o singură manșă. Pe o arenă cu punctul de construcție situat la 95 de metri și cu dimensiunea de 106 metri, competiția a crescut în intensitate pe măsura trecerii timpului.

În prima și unica manșă a concursului de astăzi, Dana Haralambie a sărit 78 de metri și a strâns 84,4 puncte în clasamentul etapei. Notele pentru stil au fost între 14,5-15, iar  lungimea acestei evoluții i-a adus clasarea pe locul 30 la finele competiției. Acest fapt consemnează câștigarea unui nou punct în clasamentul general.

Sportivele care au captat atenția privitorilor neutri au fost rusoaica Irina Avvakumova, austriaca Eva Pinkelnig și japoneza Sara Takanashi. Toate acestea au depășit borna de 100 de metri, însă întrecerea s-a încheiat en-fanfare, cu ocazia prestației Sarei Takanashi. Favorita gazdelor a zburat 106 metri, atingând dimensiunea trambulinei și, totodată, stabilind un nou record al trambulinei Yamagata.

La finalul unei noi etape în care Sara Takanashi a fost dintr-o categorie superioară concurenței, săritoarea niponă bifează a cincea victorie de etapă din șase posibile în această Cupă Mondială. Austriaca Daniela Iraschko-Stolz și slovena Maja Vtic completează podiumul de astăzi, iar Dana Haralambie ajunge la un total de 29 de puncte în Cupa Mondială, obținute în urma celor șase etape derulate până acum.

Următoarea „încleștare” între cele mai bune săritoare cu schiurile din lume se va desfășura mâine, cu începere de la ora 09:45.

sursă foto: facebook.com