Pentru prima oară în 2016, fetele s-au reunit în cadrul Cupei Mondiale, la Sapporo. Prima dintre cele două întreceri programate în acest sfârșit de săptămână a avut loc la ora 04:00, ora României, și s-a încheiat cu victoria reprezentantei gazdelor, Sara Takanashi. Pentru noi, Dana Haralambie a reușit încă o clasare care-i aduce puncte în clasamentul general. Mai exact, locul 24, care-i aduce alte 7 puncte și îi majorează totalul la 27.

Pe trambulina Miyanomori, cu punctul de construcție la 90 de metri și dimensiunea la 100, 40 de concurente au luat parte la cea de-a patra etapă a sezonului. În manșa întâi, Dana Haralambie și-a trecut în cont o prestație bună, sărind 82 de metri. Cele care au impresionat cel mai mult, însă, au fost Chiara Hoelzl, Daniela Iraschko-Stolz, Ema Klinec și, evident, Sara Takanashi. Săritoarele austriece au plutit 92, respectiv 93 de metri, slovena tot 93, iar japoneza 97, distanțându-se clar de pluton.

Între manșe, Sara Takanashi, Ema Klinec și Daniela Iraschko-Stolz erau ocupantele pozițiilor podiumului intermediar, iar Dana Haralambie bifa încă o accedere în manșa finală, clasându-se pe locul 26 la pauză.

Manșa secundă a adus pentru româncă o săritură mai scurtă cu trei metri – 79 m. În cea de-a doua parte a concursului, austriaca Jacqueline Seifriedsberger a izbutit o evoluție lungă de 93 de metri. Și mai bine a zburat Sara Takanashi, care și-a îmbunătățit prima săritură cu un metru, ajungând pe finalul competiției la borna de 98 de metri. Totuși, nu s-a pus problema doborârii vechiului record de trambulină, care îi aparține tot japonezei – 103 metri – în condițiile în care vântul a suflat foarte încet de-a lungul întregii etape.

Cu două sărituri de 82 și 79 de metri, Dana Haralambie a acumulat 182 de puncte în etapa de astăzi și s-a clasat pe locul 24, devansând o sportivă de mare anvergură, austriaca Eva Pinkelnig.

clasament azi

În clasamentul general, săceleanca se situează pe poziția cu numărul 28, acumulând 27 de puncte la finalul primelor patru etape din actuala stagiune. Îmbucurător este că Dana a strâns puncte în fiecare dintre cele patru întreceri, demonstrând constanță.

world cup standings

Sara Takanashi câștigă a treia etapă din cele patru disputate până acum și este urmată pe podiumul de azi de către Ema Klinec, în mod surprinzător, și Daniela Iraschko-Stolz.

Următoarea etapă în Cupa Mondială feminină va avea loc mâine, de la aceeași oră, la același loc: 04:00, Sapporo.

12509700_10153372630627151_6210144440900526515_n

surse foto: zimbio.com, fis-ski.com