Sfârșitul lunii octombrie a consemnat desfășurarea Campionatelor Naționale de schi sărituri în Germania. În absența lui Severin Freund, care își continuă perioada de recuperare, David Siegel s-a impus în competiția individuală, întrecând sportivi precum Andreas Wellinger, Richard Freitag sau Andreas Wank.

Pentru tânărul săritor de 20 de ani, succesul de la Oberhof a fost primul de acest fel din carieră. Grație unor sărituri de 140, respectiv 126 de metri, David și-a asigurat statutul de campion național al Germaniei la schi sărituri, însumând un total de 277,8 puncte.

La finalul întrecerii, David Siegel a spus următoarele cuvinte: 

Această victorie a venit ca o surpriză pentru mine. În săriturile de probă încă aveam probleme mari cu desprinderea, așa că acum sunt și mai fericit că lucrurile au funcționat atât de bine pentru mine în această competiție.

2016 a fost un an senzațional pentru David Siegel. Tânărul german și-a anunțat progresul în lumea Icarilor moderni încă din februarie. În Valea Cărbunării, la Râșnov, el a devenit campion mondial în proba de juniori. Mai mult decât atât, David Siegel a stabilit în cadrul acelui eveniment și noul record al trambulinei K90 din complexul de trambuline de la Râșnov, zburând 105,5 metri!

Povestea acelei zile speciale poate fi citită aici.

sursă foto: fis-ski.com