Pe trambulina cu punctul de construcție la 85 de metri și dimensiunea la 94 din Hinzenbach, săritoarele cu schiurile au desfășurat o nouă etapă în care nipona Sara Takanashi a ieșit câștigătoare. Avansul de puncte n-a fost semnificativ – 4,8 puncte -, dar a fost suficient pentru a-i anula șansa Carinei Vogt la o victorie de etapă.

Ca și ieri, Sara a început cu o săritură mai puțin convingătoare, oprindu-se după 89 de metri. Totuși, nivelul competițional nefiind foarte ridicat, această evoluție a rămas cea mai lungă a primei jumătăți de concurs. Doar Carina Vogt s-a apropiat mult de lungimea japonezei, plutind 88 de metri.

În jumătatea secundă a concursului, Sara Takanashi a bifat cel mai lung zbor al zilei, plutind 92 de metri, aterizând astfel cu 2 metri înaintea bornei dimensiunii trambulinei. A fost o prestație al cărei stil a fost apreciat de jurați, inclusiv de românul Nicolae Pepene, care i-a acordat o notă de 18. Campioana olimpică de la Sochi și-a ridicat la rândul ei nivelul, sărind 91 de metri, în timp ce Maren Lundby a convins și ea, sărind 89,5 metri.

Top 3-ul final nu surprinde foarte mult, fiind alcătuit din Takanashi, Vogt și Lundby. Yuki Ito însă face un pas înapoi după o primă jumătate de sezon foarte bună, încheind competiția de azi abia pe locul al șaptelea.

Reprezentanta cea mai prestigioasă a gazdelor, Daniela Iraschko-Stolz a ratat o clasare pe podium la 1,9 puncte distanță în spatele norvegiencei Maren Lundby.

Cupa Mondială feminină revine în weekendul viitor, când Ljubno, Slovenia va fi gazda a două întreceri individuale la care este așteptată să revină Dana Haralambie.

sursă foto: japantimes.co.jp