Ediția 2017 a FOTE se desfășoară în această săptămână în Turcia, la Erzurum, unde România este reprezentată de 6 membri ai lotului național de sărituri cu schiurile. În competiția masculină individuală au participat 4 săritori români – Farkas Hunor, Mihnea Spulber, Radu Păcurar și Daniel Cacina -, în timp ce Diana Trâmbițaș și Carina Militaru au fost cele două românce prezente în întrecerea feminină.

Cele mai bune rezultate au fost reușite de Farkas Hunor și Diana Trâmbițaș. Farkas s-a clasat pe locul 16 într-un concurs la care au luat parte 29 de săritori, iar Diana a fost a opta din cele 14 săritoare participante la competiția fetelor.

lotul-roman-fote-2017

Farkas Hunor a reușit două sărituri de 80,5, respectiv 89,5 metri, demonstrându-și potențialul prin prestația din manșa secundă. De cealaltă parte, Diana Trâmbițaș a plutit 73,5, respectiv 69 de metri.

Mihnea Spulber, Radu Păcurar și Daniel Cacina au încheiat etapa pe locurile 18, 20, respectiv 26, în vreme ce Militaru Carina s-a clasat cu o poziție mai jos decât Diana, pe locul al nouălea.

Cât despre câștigători, în competiția masculină a triumfat slovenul Timi Jazc, care a semnat sărituri de 107, respectiv 100 de metri, în timp ce franțuzoaica Romane Dieu a fost învingătoarea din întrecerea feminină, zburând 95, respectiv 96,5 metri. 

Podiumul etapei masculine a fost conturat de francezii Jonathan Learoyd și Mathis Contamine, iar cel feminin a fost întregit de către slovenele Nika Kriznar și Katra Komar.

sursă foto: facebook.com