Arena Vogtland n-a permis marilor Icari moderni să se afirme nici în acest an. După ce Daniel Andre Tande a izbutit prima sa victorie din carieră la Klingenthal, în 2015, Polonia și Domen Prevc au uimit în acest sfârșit de săptămână. La doar 17 ani, săritorul sloven și-a eclipsat fratele mai mare și a bifat al doilea succes de etapă în actuala stagiune. O performanță incredibilă, având în vedere lipsa de experiență pe care ar putea să o acuze la vârsta sa. 

Competiția individuală de azi a surprins prin multe feluri. În primul rând, nu puțini săritori de mare calibru au ratat accederea în manșa finală. Michael Hayböck, Roman Koudelka și Johann Andre Forfang s-au numărat printre nefericiții care nu și-au procurat bilet pentru manșa secundă.

În al doilea rând, nivelul competițional a fost foarte înalt. Mulți săritori au aterizat după pragul de 130 de metri, încântând audiența prezentă la poalele trambulinei din Klingenthal. Polonezii și-au continuat dominația confirmată aseară și în manșa întâi de azi, Maciej Kot și Kamil Stoch ocupând primele două poziții la pauză. Maciej s-a oprit la 138, la fel ca Stefan Kraft, Kamil cu jumătate de metru mai repede, iar Domen a reușit cel mai lung zbor al primei jumătăți de concurs, 140 de metri!

Din nefericire, manșa întâi a adus și un moment neplăcut, în care Vojtecth Stursa a suferit o căzătură. N-a fost vorba însă despre o accidentare gravă, acesta reușind să evolueze și în manșa secundă și încheind această etapă în puncte.

Severin Freund și Peter Prevc ocupau locurile 14 și 15 la finele primei manșe, dar situația nu avea să se îmbunătățească (semnificativ) în ceea ce-i privește.

Manșa secundă a adus spectacol din partea lui Markus Eisenbichler, care și-a continuat forma bună arătată aseară și a plutit 140,5 metri. Cu jumătate de metru mai repede s-a oprit Stefan Kraft, iar Domen Prevc și Daniel Andre Tande au smuls aplauze cu ale lor sărituri fantastice, lungi de 141, respectiv 143 de metri! 

top-3-klingenthal

În altă ordine de idei, întrecerea a fost extrem de echilibrată la vârf, astfel încât Domen a obținut victoria în fața lui Tande la o diferență de 2 zecimi, iar Stoch a ratat o prezență pe podium în fața lui Stefan Kraft la o distanță de 3 zecimi. 

Această etapă rămâne așadar atipică, în condițiile în care Severin Freund a ratat top 10-ul, iar câștigătorul en-titre al Cupei Mondiale, Peter Prevc, n-a izbutit să încheie concursul în primii 20 de săritori. 

Pe scurt, incredibilul se întâmplă. Domen Prevc este din nou lider în clasamentul general al Cupei Mondiale și merită toate aprecierile din partea iubitorilor ski jumping-ului. Până weekendul viitor, când se vor derula două etape individuale la Lillehammer, este cert că Peter Prevc & co. se vor gândi la metode prin care să îl întreacă pe acest puști talentat. 

sursă foto: skijumping.pl