Carina Militaru, Diana Trâmbițaș, Mihnea Spulber și Farkas Hunor au alcătuit echipa care a reprezentat-o pe România în ultima competiție desfășurată în ediția 2017 a Festivalului Olimpic de Tineret European, anume întrecerea mixtă pe echipe. 

La startul acesteia s-au aliniat numai 4 echipe, iar reprezentativa țării noastre a încheiat concursul pe ultimul loc, aflându-se la aproximativ 90 de puncte distanță de o medalie, la final.

Cu toate acestea, săriturile reușite de sportivii români au fost onorabile, Diana și Carina autodepășindu-se cu zboruri de 76, respectiv 79,5 metri, iar Farkas și Mihnea reușind sărituri foarte apropiate de borna de 90 de metri. 

fote-erzurum-romania

În competiția masculină pe echipe, România a încheiat a cincea într-o etapă cu 6 echipe participante, devansând reprezentativa Cehiei. Cel mai bun zbor al grupării noastre i-a aparținut lui Daniel Cacina, care a plutit 89,5 metri.

Competiția masculină pe echipe a fost câștigată de Slovenia, iar echipele Franței și Rusiei au conturat podiumul. În concursul mixt, top 3-ul a fost identic. 

FOTE 2017 de la Erzurum, Turcia se încheie, iar România bifează clasări pe locul 8 în competiția individuală feminină, prin Diana Trâmbițaș, locul 16 în întrecerea individuală masculină, prin Farkas Hunor și locurile 4, respectiv 5 în competițiile pe echipe. 

surse foto: eyof2017erzurum.org, facebook.com