Întrecerea individuală programată pe Lysgardsbakken a fost amânată cu jumătate de oră din cauza vântului, însă amânarea n-a făcut decât să întârzie o anulare care a devenit inevitabilă. 

Competiția a început, totuși, cu o serie de sărituri destul de bune, dar săritorii au fost ajutați de un vânt puternic de portanță. Markus Schiffner și Stefan Hula au atins borne impresionante, 137,5 metri, iar în cazul polonezului această distanță a fost ajunsă datorită unui vânt imens, care a provocat compensații de -19. 

A fost nevoie, din nefericire, și de un moment neplăcut pentru ca organizatorii să facă pași repezi înainte către anularea etapei. Jernej Damjan a fost atacat mișelește de numeroase pale de vânt imediat după ieșirea de pe masa trambulinei, și doar experiența sa vastă a făcut ca ziua de azi să nu ne aducă nicio căzătură. 

După câteva momente de așteptare, Walter Hofer & co. au luat hotărârea de a anula etapa și rămâne de văzut dacă și când va fi aceasta reprogramată. Singurul lucru sigur în acest moment este că Raw Air continuă mâine, la Trondheim, cu o ședință de calificare.

sursă foto: skijumping.pl