La finalul întrecerilor din Campionatele Mondiale de Juniori de la Râșnov, am stat de vorbă cu Sorin Iulian Pîtea, unul dintre românii care ne-au reprezentat cu cinste în această competiție. Iulian s-a clasat pe locul 24 în competiția individuală, a obținut locul 7 alături de Eduard Török, Diana Trâmbițaș și Dana Haralambie în proba mixtă și s-a poziționat pe al nouălea loc în concursul masculin pe echipe, în care le-a fost coechipier lui Eduard, Mihnea Spulber și Sorin Mitrofan. Iulian a oferit pentru „Telemarcu” următoarele răspunsuri:

Marcu Czentye: Ești mulțumit de prestațiile tale din cadrul acestor Campionate Mondiale de Juniori?

Iulian Pîtea: Da. Bineînțeles că îmi doream mult mai mult în competiția individuală, dar e bine și-așa rău (zâmbește). În competiția mixtă a fost ceva extraordinar. A fost foarte frumos, iar locul 7 este destul de bun. Pe echipe, clasarea pe locul 9 nu a fost cum ne așteptam, dar trebuie să ne mulțumim cu ceea ce am primit.

MC: Condițiile au fost grele?

IP: Da, foarte dificile. În ciuda tuturor vorbelor urâte care s-au auzit și a persoanelor negative care au spus că nu se va ține concursul, din contră: s-a ținut și chiar a fost ok. Toată lumea a fost mulțumită.

MC: Acum, sezonul este pe final. Ești mulțumit de stagiunea aceasta, per total? Crezi că ești în creștere de formă?

IP: Da. Ultimele două săptămâni și jumătate – trei din ultimii doi ani au fost total diferite, pe creștere, și simt un progres foarte mare pentru sezonul ce urmează.

MC: Ți-ai propus deja vreun obiectiv pentru sezonul viitor?

IP: Pentru sezonul viitor, nu neapărat. În acest sezon îmi doresc să zbor la Planica.

MC: Mulțumesc! Mult succes! Sperăm să te vedem la televizor!

IP: Mersi mult de tot!

sursă foto: skijumping.pl