Flash-interviu: reacția lui Iulian Pîtea după CM de Juniori organizate la Râșnov

La finalul întrecerilor din Campionatele Mondiale de Juniori de la Râșnov, am stat de vorbă cu Sorin Iulian Pîtea, unul dintre românii care ne-au reprezentat cu cinste în această competiție. Iulian s-a clasat pe locul 24 în competiția individuală, a obținut locul 7 alături de Eduard Török, Diana Trâmbițaș și Dana Haralambie în proba mixtă și s-a poziționat pe al nouălea loc în concursul masculin pe echipe, în care le-a fost coechipier lui Eduard, Mihnea Spulber și Sorin Mitrofan. Iulian a oferit pentru „Telemarcu” următoarele răspunsuri:

Marcu Czentye: Ești mulțumit de prestațiile tale din cadrul acestor Campionate Mondiale de Juniori?

Iulian Pîtea: Da. Bineînțeles că îmi doream mult mai mult în competiția individuală, dar e bine și-așa rău (zâmbește). În competiția mixtă a fost ceva extraordinar. A fost foarte frumos, iar locul 7 este destul de bun. Pe echipe, clasarea pe locul 9 nu a fost cum ne așteptam, dar trebuie să ne mulțumim cu ceea ce am primit.

MC: Condițiile au fost grele?

IP: Da, foarte dificile. În ciuda tuturor vorbelor urâte care s-au auzit și a persoanelor negative care au spus că nu se va ține concursul, din contră: s-a ținut și chiar a fost ok. Toată lumea a fost mulțumită.

MC: Acum, sezonul este pe final. Ești mulțumit de stagiunea aceasta, per total? Crezi că ești în creștere de formă?

IP: Da. Ultimele două săptămâni și jumătate – trei din ultimii doi ani au fost total diferite, pe creștere, și simt un progres foarte mare pentru sezonul ce urmează.

MC: Ți-ai propus deja vreun obiectiv pentru sezonul viitor?

IP: Pentru sezonul viitor, nu neapărat. În acest sezon îmi doresc să zbor la Planica.

MC: Mulțumesc! Mult succes! Sperăm să te vedem la televizor!

IP: Mersi mult de tot!

sursă foto: skijumping.pl

Povești de citit | sărituri cu schiurile