Germania, campioană mondială pe echipe în proba de juniori! Norvegia și Japonia obțin medaliile de argint, respectiv bronz

Obligați de vremea nefavorabilă, organizatorii au decis ca întrecerea masculină pe echipe să aibă loc tot astăzi. La start s-au aliniat 12 țări, reprezentați de câte patru săritori. Printre cele douăsprezece a fost și România, echipa fiind alcătuită din Mihnea Spulber, Sorin Mitrofan, Iulian Pîtea și Eduard Török.

În manșa întâi, Iulian a sărit 84,5 metri, oferind un start bun echipei. Viktor Polasek a fost primul săritor care a depășit în zbor punctul de construcție, iar Jonathan Siegel a dinamizat concursul, plutind 94 de metri. Din cauza vremii care s-a schimbat, soarele dispărând și lăsând vântul și ploaia să își facă apariția, manșa inițială a fost întreruptă timp de aproximativ o oră.

1

După reluarea acțiunii, Mihnea Spulber și Sorin Mitrofan s-au oprit devreme, diminuând șansele calificării în manșa finală. De altfel, schimburile 2 și 3 ale primei părți au fost lipsite de zboruri lungi, puțini sportivi reușind să depășească borna de 85 de metri.

În ultimul schimb al primei manșe, Eduard a impresionat, depășind cu jumătate de metru punctul K al trambulinei. Ryoyu Kobayashi a plutit 94,5 metri, puțin mai târziu, cu doi metri mai mult decât Tomas Vancura și Domen Prevc. David Siegel a zburat 97 de metri, însă performanța sa nu a fost cea mai lungă a acestei manșe, Halvor Egner Granerud sărind 99,5 metri.

2
Eduard Török

Între manșe, Germania, Norvegia și Japonia se clasau în top 3, iar neșansa făcea ca România să fie prima echipă clasată sub linie, și anume în afara top 8-ului.

Din nefericire, la Râșnov a început să plouă suficient de puternic, iar la manșa secundă au asistat doar un număr restrâns de persoane. Vântul și ploaia s-au întețit, iar ritmul competiției a fost sacadat din aceste motive. Totuși, și în aceste condiții s-au consemnat zboruri de calitate. Unul a fost reușit de Jonathan Siegel, care a zburat 97 de metri. A urmat apoi o perioadă mai puțin fastă, drept dovadă stând prestația de 88,5 metri a lui Domen Prevc, slovenul aterizând de partea greșită a punctului de construcție.

domen
Domen Prevc

Ryoyu Kobayashi a impresionat din nou, în ultimul schimb, sărind 92 de metri și demonstrând capacități impresionante, care îl pot propulsa în topurile Icarilor moderni în anii următori. Halvor Egner Granerud a fost de asemenea un săritor constant, norvegianul sărind 92 de metri și în această manșă greu încercată de condițiile meteo.

David Siegel s-a oprit cu jumătate de metru înaintea punctului de construcție, cu ocazia ultimei sărituri a zilei, însă acest rezultat oarecum sub așteptări a fost îndeajuns. Germania este încoronată campioană mondială pe echipe în proba de juniori, iar medaliile de argint și bronz revin Norvegiei, respectiv Japoniei.

dasdada

Slovenia lui Domen Prevc n-a reușit o clasare pe podium, iar toate laudele merită îndreptate către germani – și anume, Jonathan Siegel, Adrian Sell, Tim Fuchs și David Siegel – care s-au impus la o diferență de puncte consistentă – aproximativ 30 de puncte.

Povești de citit | sărituri cu schiurile