podium-echipe-feminin-utah

Campionatul Mondial de Schi Nordic pentru Juniori a continuat în această noapte cu întrecerile pe echipe. În competiția feminină, Germania s-a impus la mare diferență față de Slovenia și Austria, care au obținut la rândul lor medalii. Echipa germancelor a fost condusă înspre victorie cu succes de Agnes Reisch, care prin evoluțiile sale foarte bune le-a motivat și pe Luisa Görlich, Pauline Hessler și Gianina Ernst să își ridice nivelul calitativ al săriturilor.

Slovenia Emei Klinec, a Nikăi Kriznar, a Katrei Komar și a Jernejei Brecl și-a asigurat medalia de argint, cu un avans de puncte însemnat înaintea Austriei. Completând podiumul, Claudia Purker, Sophie Mair, Elisabeth Raudaschl și Julia Huber au semnat o performanță încurajatoare pentru viitorul ski jumping-ului austriac feminin.

Suedia, prezentă și ea în concurs, a fost unica echipă care n-a acces în manșa finală. Din nefericire, România nu a putut alinia la start o echipă feminină, în Utah fiind prezente doar 2 săritoare române, Dana Haralambie și Diana Trâmbițaș.

podium-echipe-masculin-utah

În competiția masculină însă România a făcut parte din joc, în componența Iulian Pîtea, Sorin Mitrofan, Farkas Hunor și Mihnea Spulber. Liderul echipei, Iulian a izbutit o săritură bună, aterizată de partea corectă a punctului de construcție cu jumătate de metru, 90,5 metri. Sorin și Mihnea au plutit 82, respectiv 81,5 metri, în timp ce Farkas s-a oprit după 73 de metri. 

Din nefericire, România n-a acces în manșa secundă, încheind pe locul 10, dar acest rezultat nu este de neglijat în condițiile în care echipa este foarte tânără, iar grupările Statelor Unite ale Americii și Norvegiei au sfârșit competiția sub formația României. 

La vârf, competiția a fost mai echilibrată decât în întrecerea feminină, Slovenia câștigând medalia de aur la numai 3,3 puncte distanță de Germania. Ziga Jelar, Tilen Bartol, Aljaz Osterc și Bor Pavlovcic au fost autorii acestei performanțe pentru sloveni, pe când argintul germanilor a fost asigurat de Martin Hamann, Tim Fuchs, Felix Hoffmann și Constantin Schmid. 

Austria i-a refuzat prin doar 6 zecimi de punct o clasare pe podium Japoniei, conturând podiumul mulțumită prestațiilor lui Markus Rupitsch, Mika Schwann, Clemens Leitner și Janni Reisenauer. 

surse foto: berkutschi.com, fis-ski.com