Istoria primei etape individuale de la Nizhny Tagil s-a scris într-un ritm palpitant și n-a uitat să includă 2 noi recorduri de trambulină, semnate de Daniel Andre Tande și Johann Andre Forfang. Ambii au profitat de vântul de portanță puternic, plutind 141, respectiv 141,5 metri, „Forfi” devenind în cele din urmă actualul recordmen al trambulinei din Rusia.

Devreme în manșa întâi, Gregor Deschwanden a luat ochii privitorilor, cu un zbor grațios, lung de 137 de metri. Deși a aterizat într-o manieră buclucașă, Richard Freitag nu s-a lăsat mai prejos, apropiindu-se la doar 2 m de distanța atinsă de elvețian.

Spre finalul primei părți, Tande corecta vechiul record al arenei, însă Karl Geiger ocupa, surprinzător, primul loc la pauză.

Deși marii Icari moderni au avut evoluții oscilante în această după-masă, manșa secundă n-avea să dezamăgească. Andi Wellinger, cu un zbor de 138,5 metri, a încălzit audiența pentru climaxul zilei. Johann Andre Forfang s-a lăsat purtat de vântul favorabil și a aterizat cu mici probleme la 141,5 metri, cucerind recordul la Nizhny Tagil.

După cum frecvent se întâmplă în Cupa Mondială, noul recordmen al trambulinei n-a fost și câștigător de etapă, fiind nevoit să se mulțumească cu un onorabil loc 3. Tande, cu 134 și Freitag cu 137 de metri zburați în finalul competiției, l-au întrecut pe Johann, consemnându-se astfel o victorie relativ improbabilă a săritorului german.

sursă foto: skijumping.pl