Forma polonezilor a început să sperie concurența în lumea Icarilor moderni, dar capul de afiș al acestui sfârșit de săptămână este constituit, fără îndoială, de faptul că toți cei 3 frați Prevc – Peter, Cene și Domen – vor participa în premieră concomitent la etape din Cupa Mondială. 

După ce a impresionat în debutul Cupei Continentale, Cene și-a făcut loc în elita săritorilor cu schiuri și plănuiește pe Gross Titlis un atac-surpriză la locul de onoare, așa cum și fratele său mai mic, Domen, a șocat pozitiv în acest start de stagiune. 

Înaintea unei etape în care Cene și Domen par, culmea, mai în formă decât Peter, Kot și Stoch pândesc noi succese care să le ofere o injecție de moral înaintea Turneului Celor 4 Trambuline. Vorbim despre întrecerile de la Engelberg ca fiind vitale, întrucât sunt ultimele competiții oficiale înaintea începutului TC4T, cea mai renumită și râvnită competiție din sezon. Cu alte cuvinte, toate inadvertențele trebuie să fie reglate în aceste etape pentru ca sportivii să capete încredere înainte de marele turneu.

Ca o concluzie la ideea anterior menționată, este foarte probabil ca nivelul calitativ al etapelor de la Engelberg să fie foarte ridicat. Vor fi, în mod cert, etape imprevizibile, în care mulți săritori vor lupta pentru a obține cel puțin o sută de puncte. 

Programul săriturilor de la Engelberg: 

  • Vineri, 16 decembrie – calificări, ora 18:00 (LIVE pe Eurosport 2 și E2 HD)
  • Sâmbătă, 17 decembrie – etapă individuală, ora 17:00 (LIVE pe E1 HD)
  • Duminică, 18 decembrie – etapă individuală, ora 15:00 (LIVE pe Eurosport 1)

Info despre trambulină: Din 1980 încoace, Engelberg a fost gazdă continuă a câte un eveniment de Cupa Mondială, anual. Gross-Titlis Schanze are punctul de construcție la 125 de metri și dimensiunea de 140 de metri. Recordul oficial al trambulinei este vechi de un an, măsoară 142 de metri și îi aparține lui Peter Prevc. 

????????????????????????????????????

Date despre locație: Engelberg este un oraș-stațiune în cantonul Obwalden, cu o populație de numai 4,000 de locuitori. Situat în centrul Elveției, Engelberg este destinația ideală pentru toți iubitorii de schi și de aer curat. Orașul e o atracție turistică atât pe timp de vară, cât și iarna, iar apropierea de două dintre orașele mari ale țării, Lucerna și Zurich, îi sporesc atractivitatea. Un aspect inedit: mai mult de 20% din populația localității este de alte origini decât elvețiene.

Rezultatele recente: Peter Prevc a câștigat ambele etape disputate la Engelberg în 2015. În prima, el a fost urmat pe podium de Domen Prevc și Noriaki Kasai, iar în a doua Michael Hayböck și Kenneth Gangnes au conturat top 3-ul. 

weltcup-engelberg ch

sursă foto: skisprungschanzen.com