Cumpăna dintre ani îi regăsește pe Icarii moderni ocupați, preocupați și motivați să se întâlnească cu succesul în al doilea episod din actuala ediție a Turneului Celor 4 Trambuline. Nu este timp de petrecut, întrucât ultima zi a anului 2016 ne oferă ședința preliminară de pe Olympiaschanze, în timp ce întâia zi a noului an, 2017, ne va surprinde plăcut cu etapa secundă din prestigiosul Vierschanzentournee. 

Stefan Kraft a strălucit aseară la Oberstdorf, făcând un prim pas înspre câștigarea ediției cu numărul 65 a Turneului Celor 4 Trambuline, însă clasamentul general este departe de a rămâne nemodificat. Kamil Stoch, Michael Hayböck și Daniel Andre Tande pândesc de la mică distanță primul Vultur de Aur din carierele lor, iar concurența cuprinde multe alte nume care pot problematiza situația.

Deși lui Peter Prevc îi lipsește forma din stagiunea precedentă, iar Domen Prevc se luptă, probabil, cu emoții puternice în aceste zile, cei doi sloveni nu ar trebui subestimați, știind că unul este deținătorul en-titre al Vulturului de Aur, pe când celălalt domină în continuare clasamentul general al Cupei Mondiale. 

Turneul Celor 4 Trambuline își continuă jumătatea de traseu german la Garmisch-Partenkirchen, unde va avea loc una dintre cele două etape din turneu care se desfășoară pe timp de zi. 

Programul săriturilor de la Garmisch-Partenkirchen: 

  • Sâmbătă, 31 decembrie – calificări – ora 15:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Duminică, 1 ianuarie – etapa 2 – ora 15:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Olympiaschanze are punctul de construcție la 125 de metri și dimensiunea de 140 de metri. Recordul oficial al trambulinei îi aparține elvețianului Simon Ammann, care a sărit 143,5 metri în timpul ediției 2009/10 a TC4T. 

Date despre locație: Garmisch-Partenkirchen este, oficial, o comună, care are însă o populație de circa 25,000 de locuitori. Se situează în apropierea Oberstdorfului, la 125 de kilometri spre est. Și această localitate este parte a landului Bavaria.

Rezultatele recente: În prima zi a anului 2016, Peter Prevc a câștigat etapa de la Garmisch-Partenkirchen, iar Kenneth Gangnes și Severin Freund au conturat podiumul.

sursă foto: skisprungschanzen.com