Înaintea startului Cupei Mondiale se vorbea despre faptul că Severin Freund nu s-ar afla în deplinătatea forțelor fizice. Din fericire, germanul a demonstrat la Ruka că a efectuat o recuperare eficientă, iar calitatea săriturilor sale nu a fost afectată. Instalat în fruntea clasamentului general, Severin atacă victoria și în etapa individuală programată în acest weekend la Klingenthal, însă misiunea sa nu va fi lesnicioasă. 

Daniel Andre Tande, Manuel Fettner, Maciej Kot și frații Prevc sunt doar câțiva dintre săritorii care pot să îl întreacă pe actualul lider al Cupei Mondiale în competiția individuală de pe Arena Vogtland. Ce va fi? Nimeni nu știe, tocmai de aceea ne rămâne o singură opțiune: aceea de a sta în fața televizoarelor sâmbătă și duminică, pentru a admira spectacolul oferit de Icarii moderni. 

Până la etapa individuală însă avem de urmărit o ședință de calificare și prima competiție pe echipe a sezonului, care promite mult echilibru între selecționatele Germaniei, Austriei și Norvegiei. 

Programul săriturilor de la Klingenthal: 

  • Vineri, 2 decembrie – calificări, ora 19:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Sâmbătă, 3 decembrie – etapă pe echipe, ora 17:00 (LIVE pe Eurosport 1 HD)
  • Duminică, 4 decembrie – etapă individuală, ora 16:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Vogtland Arena este unul dintre cele mai moderne locuri de întâlnire al Icarilor moderni, suferind modificări majore la scurt timp după intrarea în acest mileniu. În 2006, trambulina germană cu tribune de 30,000 de locuri a fost redeschisă, alocându-i-se un mare privilegiu – acela de a organiza etape de Cupă Mondială.

  • Punctul de construcție al Arenei Vogtland se află la 125 de metri
  • Dimensiunea trambulinei măsoară 140 de metri
  • Recordul oficial de la Klingenthal: germanul Michael Uhrmann, 146,5 metri, în 2011

29

Date despre locație: Klingenthal este un orășel din sud-estul Germaniei, situat la mică distanță de granița cu Republica Cehă, care are o populație de aproximativ 9,000 de locuitori. Împrejurimile orașului constă majoritar în păduri de conifere, adică într-un peisaj ideal în vederea organizării unei competiții de ski jumping.

Dacă în trecut citadela a fost recunoscută pentru fabricarea de instrumente muzicale, timpurile noi i-au redirecționat resursele înspre turism, care a implicat și ridicarea unei stațiuni de ski. Astfel, principalul interes al orășenilor a fost schimbat din artă clasică într-o artă motrice, incluzând în aceasta din urmă și săriturile cu schiuri, executate de sportivii profesioniști.

Rezultatele recente: În sezonul precedent, Klingenthal a fost gazdă a două evenimente de sărituri cu schiurile – o etapă individuală și una pe echipe. Întrecerea individuală a fost câștigată în mod surprinzător de tânărul norvegian, Daniel Andre Tande, iar în competiția pe echipe învingătoare a ieșit țara gazdă, Germania. Peter Prevc și Severin Freund au completat podiumul etapei individuale, iar Slovenia și Austria s-au clasat pe locurile 2 și 3 în concursul pe echipe. 

Într-o fază inițială a stagiunii, Klingenthal este pregătit să găzduiască două etape propriu-zise de o imprevizibilitate ridicată. Cine va ieși primul nu-și va procura vreun avantaj decisiv, dar poate să câștige mult pe plan moral. 

sursă foto: skisprungschanzen.com