Kulm, Vikersund, Planica și acum Oberstdorf! În lumea Icarilor moderni ziua de astăzi marchează un moment important, în care Germania se alătură țărilor care dețin o trambulină-gigant, cu reperele situate la 200, respectiv 225 de metri.

Situată în inima Alpilor Bavarezi, despre Heini-Klopferschanze se spune că ar fi cea mai sigură trambulină-gigant din lume, datorită acțiunii neînsemnate pe care vântul o poate dezvolta aici. La competițiile care se vor desfășura pe această trambulină superbă vor putea asista până la 40,000 de spectatori. De notat și că viteza medie acumulată până la desprinderea de pe masa trambulinei este de 102,6 km/h, aspect care face sigur un nou record al trambulinei în acest sfârșit de săptămână. 

Să fie, oare, în pericol recordul mondial al norvegianului Anders Fannemel?

Este timpul primelor competiții de zbor cu schiurile în acest sezon, iar favoriții acestora sunt greu de dat. Peter Prevc s-ar putea să presteze mai convingător decât de obicei, sunt șanse mari ca Domen Prevc să aibă dificultăți în gestionarea zborurilor, fiind prima etapă de acest fel pentru el, în timp ce Andreas Wellinger are toate motivele să își continue forma de excepție.

Programul săriturilor de la Oberstdorf: 

  • Vineri, 3 februarie – calificări – ora 19:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Sâmbătă, 4 februarie – etapă individuală – ora 17:00 (LIVE pe E1 HD)
  • Duminică, 5 februarie – etapă individuală – ora 16:00 (LIVE pe E1 HD)

oberstdorf-heiniklopfer

Info despre trambulină: Heini-Klopferschanze are punctul de construcție la 200 de metri și dimensiunea de 225. Recordul neoficial al trambulinei îi aparține lui Harri Olli, care în 2009 a zburat 225,5 metri. 

Date despre locație: Oberstdorf este o localitate de mici dimensiuni din sud-vestul Germaniei, cu o populație de aproximativ 9,000 de locuitori, reconoscută cel mai bine pentru statutul de gazdă a primei dintre cele patru etape ale acestui turneu. Satul este situat în inima Alpilor Bavarezi, iar toți turiștii rămân impresionați de frumusețea naturală a locului.

Rezultatele recente: fiind o trambulină nou-renovată, nu s-au desfășurat competiții în ultimii 5 ani, prin urmare nu există rezultate recente relevante înaintea acestor etape.

În acest weekend, nu se sare, ci se zboară! Să înceapă magia zborurilor! 

surse foto: holidaycheck.com, amazonaws.com