Până spre sfârșitul lunii februarie, când vor avea loc Campionatele Mondiale de Schi Nordic din Lahti, Cupa Mondială programează 4 etape individuale în Asia, găzduite de Sapporo și PyeongChang.

Sosiți în Japonia după zboruri lungi, făcute în debutul acestei săptămâni, Icarii moderni sunt pregătiți să uite de jet lag și oboseală, oferind în schimb 4 evenimente pline de suspans.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale Cupei Mondiale, traseul asiatic din acest sezon are o pondere mai însemnată, numărul competițiilor crescând de la 2 la 4 și poate fi decisiv pentru anumiți sportivi în formă, precum Stefan Kraft, care poate recupera din deficitul important pe care îl are față de liderul Kamil Stoch. 

Programul săriturilor de la Sapporo: 

  • Vineri, 10 februarie – calificări – ora 11:00 (LIVE pe Eurosport 2 și E2 HD)
  • Sâmbătă, 11 februarie – etapă individuală – ora 09:30 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Duminică, 12 februarie – etapă individuală – ora 03:00 (netelevizată)

Info despre trambulină: Okurayama este o trambulină olimpică, cu o istorie îndelungată. A fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruită mai apoi. Punctul de construcție al acesteia se află la borna de 120 de metri, iar dimensiunea la 134 m. Recordul oficial al trambulinei măsoară 143,5 metri și este deținut de norvegianul Anders Fannemel, care a atins această performanță remarcabilă în 2016.

sapporo-okurayama-japonia

Date despre locație: Sapporo este unul dintre cele mai mari orașe ale Japoniei, având o populație de circa 2 milioane de locuitori. E localizat în insula nordică a statului nipon, Hokkaido, și faimos pentru privilegiul de a organiza prima Olimpiadă de Iarnă din Asia, în anul 1972. Iernile în acest oraș sunt reci și aduc multe ninsori.

Rezultatele recente: Peter Prevc și Anders Fannemel au fost învingători în etapele din 2016 de la Sapporo. În prima întrecere din anul precedent, podiumul a fost 100% sloven, fiind alcătuit din Peter Prevc, Domen Prevc și Robert Kranjec. În a doua etapă, norvegienii Anders Fannemel și Johann Andre Forfang au ocupat primele două poziții ale clasamentului final, în timp ce legendarul reprezentant al gazdelor, Noriaki Kasai a conturat top 3-ul. 

surse foto: welcome.city.sapporo.jp, takarajima-travel.com