Cu dominația lui Kraft și problemele vântului din Lillehammer, jumătatea întâi a Raw Air s-a încheiat, însă greul abia de-acum începe. Trondheim, cu a sa trambulină Granasen, poate fi înșelătoare pentru Stefan, care n-a izbutit nicio victorie aici, în timp ce Kamil a obținut un succes de etapă. 

Programul săriturilor de la Trondheim: 

  • Miercuri, 15 martie – calificări, ora 18:30 (LIVE pe Eurosport 2 și E2 HD) 
  • Joi, 16 martie – etapă individuală, ora 18:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD) 

Info despre trambulină: prima trambulină din Trondheim a fost construită în anul 1940. După mai multe reconstrucții, actuala trambulină este una dintre cele mai frumoase din circuit. Are punctul de construcție la 124 de metri și dimensiunea de 140 de metri. Recordul oficial stabilit pe Granasen măsoară 143 de metri și este deținut concomitent de austriacul Michael Hayböck și de japonezul Noriaki Kasai. Arena din această localitate norvegiană e una dintre cele mai primitoare din lume: nu mai puțin de 40,000 de spectatori pot asista la săriturile desfășurate pe această trambulină.

28

Date despre locație: Trondheim este al treilea oraș ca mărime și populație din Norvegia. Așezarea datează încă din anul 977, iar astăzi numără aproximativ 180,000 de locuitori. Localitatea este renumită pentru Universitatea de Științe și Tehnologie, iar climatul acesteia este un melanj între oceanic și continental umed.

Rezultatele recente: În 2016, Peter Prevc s-a impus în etapa de la Trondheim, iar Stefan Kraft și Noriaki Kasai l-au urmat pe podium.

surse foto: exviking.net, skisprungschanzen.com