Seria etapelor de sărituri cu schiurile din acest sezon s-a încheiat odată cu succesul lui Stefan Kraft de la Trondheim, iar finalul stagiunii promite zboruri lungi și foarte lungi, prin 6 competiții de zboruri cu schiurile. 

Programul de la Vikersund începe cu o etapă care se va derula într-o singură manșă, fiind vorba despre competiția anulată la Lillehammer și reprogramată pe Vikersundbakken. 

Stefan Kraft are un avans solid în clasamentul Cupei Mondiale, însă Andi Wellinger pândește de aproape în ierarhia Raw Air, iar deznodământul este, momentan, imprevizibil, deci demn de urmărit.

Programul zborurilor de la Vikersund: 

  • Vineri, 17 martie – etapă individuală, ora 17:30 (LIVE pe Eurosport 2 și E2 HD) 
  • Sâmbătă, 18 martie – etapă pe echipe, ora 17:00 (LIVE pe E1 HD)
  • Duminică, 19 martie – etapă individuală, ora 15:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD) 

Info despre trambulină: Vikersundbakken este una dintre cele mai înfricoșătoare trambuline din circuit. Este destinată zborurilor cu schiurile, iar punctul de construcție al acesteia se află la borna de 200 de metri. Dimensiunea ei măsoară 225 de metri, iar recordul oficial al trambulinei este sinonim cu recordul mondial al acestei discipline sportive: 251 de metri și jumătate plutiți de Anders Fannemel, în data de 15 februarie 2015.

1

Date despre locație: Vikersund este un sătuc aparținând comunei Modum, situată în sud-estul Norvegiei. Așezarea este renumită pentru această trambulină imensă, în principal, dar și pentru producția de hârtie. Satul se situează la aproximativ 80 de kilometri distanță de capitala statului norvegian, Oslo.

Rezultatele recente: toate cele 3 etape desfășurate la Vikersund în 2016 au fost câștigate de sloveni. În prima s-a impus Robert Kranjec, urmat de Kenneth Gangnes și Noriaki Kasai pe podium, iar în a doua și a treia învingător a fost Peter Prevc, iar Johann Andre Forfang, Robert Kranjec, Stefan Kraft și Andreas Stjernen au conturat top 3-urile acelor întreceri. 

surse foto: vikersund.no, skisprungschanzen.com