După 3 săptămâni și jumătate de traseu austriaco-polonez, Cupa Mondială masculină se întoarce în Germania, pe Mühlenkopfschanze, la Willingen. Asemenea weekendului anterior, acesta propune o etapă colectivă și una individuală, fiind totodată și ultimele întreceri dinaintea primelor competiții de zbor cu schiurile din stagiunea actuală.

Concursul pe echipe se anunță foarte echilibrat, Germania-fără-Severin-Freund, Polonia, Austria și Slovenia având fiecare șanse reale la câștigarea lui, în vreme ce etapa individuală are premise pentru a se încheia cu succesul unuia dintre cei doi germani în formă: Richard Freitag sau Andreas Wellinger.

Desigur, Kamil Stoch rămâne favoritul hârtiei, dar polonezul s-ar putea să resimtă efortul pe care l-a investit pentru a câștiga cele 3 etape din Polonia, sub condiții de mare presiune. De asemenea, putem să ne așteptăm la evoluții prin care Peter Prevc și Gregor Schlierenzauer vor face noi pași înspre forma de altădată.

Programul săriturilor de la Willingen: 

  • Vineri, 27 ianuarie – calificări – ora 19:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Sâmbătă, 28 ianuarie – etapă pe echipe – ora 17:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Duminică, 29 ianuarie – etapă individuală – ora 16:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: Mühlenkopf din Willingen este supranumită „cea mai mare dintre trambulinele mari” – una dintre cele mai interesante trambuline, exceptându-le pe cele de la Vikersund, Planica, Kulm și, mai nou, Oberstdorf. Are punctul de construcție la 130 de metri, dimensiunea de 145 de metri și recordul oficial de 152 de metri, deținut concomitent de Janne Ahonen și Jurij Tepes. „Finlandezul zburător” a reușit această performanță în anul 2005, iar slovenul i-a egalat-o în 2014.

willingen-trambulina-germania

Date despre locație: Willingen este o comună din partea central-vestică a Germaniei, cu o istorie scurtă, fiind fondată spre sfârșitul secolului al XX-lea. Nu are o industrie foarte dezvoltată și se bazează în principal pe turism. Se spune că organizarea acestor întreceri inter-Icari moderni aduc cei mai mulți vizitatori în această mică localitate.

Rezultatele recente: Peter Prevc, Kenneth Gangnes și Severin Freund au ocupat treptele podiumului în etapa individuală desfășurată în 2016. În concursul pe echipe, Germania și-a adjudecat victoria, fiind urmată în primele 3 de Norvegia și Austria.

surse foto: hna.de, skisprungschanzen.com