Icarii moderni s-au bucurat de o pauză care a durat 7 zile, însă a sosit timpul reîntoarcerii pe trambulinele lumii. Cele 4 etape organizate în Polonia au căzut la țanc în actuala stagiune, venind tocmai după marele succes experimentat de echipa Poloniei în cadrul Turneului Celor 4 Trambuline.

Cu Stoch câștigător, Zyla secundant și Kot ocupant al locului 4 în clasamentul general, polonezii nu puteau fi mai entuziaști să participe ca spectatori la întreceri de Cupă Mondială, iar acest lucru va produce, cu siguranță, mult spectacol în tribune, în următoarele 2 weekenduri, la Wisla și Zakopane.

Începem cu Wisla, unde pe trambulina Adam Malysz competițiile se anunță, inevitabil, imprevizibile. Kamil Stoch trebuie să continue povestea frumoasă pe care a confirmat-o cu Vulturul de Aur, Daniel Andre Tande are datoria de a arăta că este puternic și că nu s-a lăsat afectat de acea ultimă săritură groaznică de la Bishofshofen, iar Domen Prevc are un loc 1 de apărat în clasamentul general al Cupei Mondiale. 

În plus, Gregor Schlierenzauer revine în Cupa Mondială și declară că s-a maturizat semnificativ în perioada în care a stat departe de săriturile cu schiuri. Peter Prevc lipsește, dorindu-și să își recapete liniștea mentală din sezonul anterior, însă etapele se anunță chiar și așa peste măsură de spectaculoase. 

Programul săriturilor de la Wisla: 

  • Vineri, 13 ianuarie – calificări, ora 19:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)
  • Sâmbătă, 14 ianuarie – etapă individuală – ora 17:00 (LIVE pe E1 HD)
  • Duminică, 15 ianuarie – etapă individuală – ora 17:00 (LIVE pe Eurosport 1 și E1 HD)

Info despre trambulină: trambulina Adam Malysz are punctul de construcție aflat la 120 de metri și dimensiunea de 134. Recordul oficial stabilit aici îi aparține austriacului Stefan Kraft, care a zburat 139 de metri în 2013. Ultima reconstrucție a trambulinei a avut loc în 2008, când numele vechi, Malinka, a fost înlocuit – denotând apreciere pentru munca localnicului – cu numele celui mai bun săritor cu schiurile polonez din istorie, Adam Malysz.

15

Date despre locație: Wisla este un orășel cu o populație de circa 12,000 de locuitori, amplasat în sudul Poloniei, la granița cu Republica Cehă și situat la mică distanță de Slovacia. Numele orașului înseamnă Vistula, în limba poloneză, munții ce înconjoară așezarea fiind și locul din care renumitul fluviu izvorăște.

Rezultatele recente: etapa organizată în 2016 la Wisla a fost realmente surprinzătoare. Câștigător a ieșit cehul Roman Koudelka, urmat pe podium de norvegianul Kenneth Gangnes și inepuizabilul japonez, Noriaki Kasai.

surse foto: berkutschi.com, skisprungschanzen.com