Cupa Mondială RÂȘNOV | La doar 18 ani, Daniel Andrei Cacina va purta pe umeri presiunea și privilegiul de a fi singurul săritor român care participă la cele două etape de Cupa Mondială masculină de la Râșnov.

Cu 24 de ore înaintea desfășurării primei ședințe de calificare, am vorbit cu ‘Dani’ despre parcursul său până aici, despre emoțiile inerente dinaintea debutului în Cupa Mondială, iar sportivul din Brașov a dezvăluit pentru Telemarcu cine este săritorul său preferat, dar și care este următorul obiectiv pe care vrea să îl îndeplinească.

Când ai aflat pentru prima oară că vei participa la Cupa Mondială?

Am aflat în vară după ce am făcut puncte în competiția din Kazahstan (n.r. de la Shuchinsk). Am fost foarte bucuros atunci și vreau să fac un rezultat cât mai bun în Cupa Mondială de la Râșnov.

Care e obiectivul tău pentru weekend-ul acesta?

Obiectivul meu este să mă calific în primii 50, iar apoi să obțin un loc cât mai bun.

Cine este săritorul tău preferat?

Stefan Kraft.

Câți ani ai muncit pentru a ajunge în Cupa Mondială, e ceva la care ai visat?

Fac sport de aproape doisprezece ani, iar de când am început am vrut să ajung să sar cu cei mai buni din lume și mă bucur că acum voi reuși acest lucru.

Ești primul săritor al României în Cupa Mondială de la Iulian Pîtea la Zakopane, în 2016. Cum te motivează lucrul acesta? Simți presiunea de pe umerii tăi? Ai emoții?

Da, bineînțeles. Este presiune. Nu o să fie ușor, o să fie foarte greu. Vor veni cei mai buni săritori din lume până la urmă și vor sări lung, dar sper să fac și eu o impresie bună.

Te aștepți la o atmosferă frumoasă?

Da, mă aștept să fie o atmosferă frumoasă, să vină lumea la trambulină. Sunt foarte bucuros să văd o implicare din ce în ce mai mare și sper ca și la anul să se țină competiții de Cupa Mondială.

Ești mulțumit de condiții?

Da, condițiile sunt foarte bune, la fel ca starea pârtiei și organizarea.

Bifezi acum o prezență în Cupa Mondială; care ar fi următorul vis pe care ai vrea să-l îndeplinești?

Visul meu este să ajung la Olimpiadă. Momentan mă antrenez pentru Campionatul Mondial de Juniori de la Oberwiesenthal.

Daniel Andrei Cacina va sări la Râșnov pentru a se califica în cele două etape propriu-zise programate după următorul orar:

🔴 Joi, 20 februarie
ora 11:30 – antrenamentul oficial
ora 13:00 – calificări

🔴 Vineri, 21 februarie
ora 14:00 – rundă de probă
ora 15:00 – startul primei etape

🔴 Sâmbătă, 22 februarie
ora 12:00 – calificări
ora 13:45 – a doua etapă

sursă foto: Daniel Maximilian Milata 

interviu preluat de Marcu Czentye