Sunt încântat de faptul că Diana Andreea Trâmbițaș a acceptat să acorde un interviu pentru „Telemarcu”. Am stat de vorbă cu una dintre tinerele săritoare din România cu potențial remarcabil. La doar 15 ani, Diana a reușit o performanță admirabilă în cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori tocmai încheiate, clasându-se pe locul 29 în competiția individuală. De asemenea, românca a avut sărituri bune și în competiția mixtă, încheind întrecerea pe locul al 7-lea, alături de Eduard Török, Iulian Pîtea și Dana Haralambie. Mai mult, sportiva legitimată la clubul CSS Brașovia s-a clasat pe a noua poziție la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer.

Marcu Czentye: Felicitări pentru toate rezultatele tale din acest sezon! O să încep cu Lillehammer: cum a fost să reprezinți țara și cum te-ai simțit la aceste Jocuri Olimpice de Tineret?

Diana Trâmbițaș: Mulțumesc! A fost o experiență foarte frumoasă. Ne-am împrietenit cu toți sportivii. A fost chiar foarte frumos. Trambulina a fost ok, exceptând faptul că era foarte dificilă, având în vedere că nu am mai sărit pe ea. Puteam să sar și mai bine, dar în concurs au fost cele mai bune sărituri pe care am putut să le fac. În antrenamentul oficial am sărit mai puțin, însă m-am mobilizat în concurs și am sărit mai lung.

4

MC: Ai obținut locul 9. Ești mulțumită de acest rezultat? Ai avut emoții în competiție?

DT: Am avut emoții, dar sunt mulțumită de rezultat. Pentru mine este un rezultat bun. Nu am terminat pe ultimul loc (râde).

MC: Cum a fost atmosfera la Lillehammer, pentru tine?

DT: A fost o atmosferă de grup, adică orice făceam, făceam toți. A fost foarte bine. Ne-am distrat împreună, am povestit, ne-am cunoscut foarte bine și am vorbit despre toate sporturile posibile.

MC: Per total, ești satisfăcută cu rezultatele din acest sezon și cu progresul tău?

DT: A fost un sezon bun pentru mine, chiar cel mai bun.

MC: Ce obiective îți propui pentru stagiunea următoare? Când planifici să concurezi și în Cupa Mondială?

DT: Dacă se va ține Cupa Mondială săptămâna viitoare, sper să particip. Sper să se organizeze. (Notă: Din cauza temperaturilor ridicate, cele două etape programate pentru weekendul 5-6 martie la Râșnov au fost anulate. Mai multe detalii puteți afla apăsând pe acest link).

MC: Ți-ai propus vreun obiectiv pentru o eventuală participare acum sau în sezonul viitor al Cupei Mondiale?

DT: Da, să ajung în primele 30. Vreau să calc pe urmele Danei Haralambie.

MC: Cum te înțelegi cu ea și cu ceilalți săritori din echipa României?

DT: Foarte bine. Stau foarte mult împreună cu Dana și povestim.

MC: Mulțumesc mult! Felicitări și baftă în continuare!

DT: Mersi!

?????????????