Ne aflăm la mijlocul săptămânii care unește Klingenthal de Lillehammer în calendarul Cupei Mondiale masculine, ediția 2016/17. Drept urmare, a sosit timpul în care citim declarațiile oamenilor care au jucat cele mai importante roluri în competițiile încheiate de curând. 

După ce a reușit a doua victorie a stagiunii, confirmând surpriza din prima etapă, Domen Prevc a spus: 

Chiar nu m-am așteptat să câștig. La a doua săritură, am văzut linia verde în fața mea când am aterizat. M-am gândit că voi fi aproape, dar nu m-am așteptat deloc ca eu să fiu câștigător. Mi-a fost puțin frică de această etapă, fiindcă la Ruka nu am reușit cele mai bune sărituri în a doua întrecere. Dar acum sunt bucuros și din fericire am suficient timp pentru a mă pregăti înainte de startul etapelor din Lillehammer. 

Lui Kamil Stoch i-au lipsit doar 3 zecimi de punct pentru a se clasa pe podiumul etapei individuale desfășurate pe Arena Vogtland. Iată ce a declarat dublul campion olimpic: 

Mi-aș fi dorit să urc pe podium. Pentru moment însă, locul 4 este foarte bun. Acest rezultat este o răsplată a muncii grele pe care am depus-o în ultimele săptămâni. Sunt fericit că am putut să îmi mențin săriturile la un nivel bun pe durata întregului weekend. Nu aș fi crezut că startul acestui sezon va fi atât de bun pentru mine. Vreau să-i mulțumesc soției mele, care, după ce m-am întors dezamăgit din Finlanda, m-a ajutat să îmi recapăt încrederea.

Antrenorul care a avut cele mai multe motive de bucurie a fost, fără îndoială, Stefan Horngacher. Ce a avut de spus germanul care pregătește cu mare atenție echipa Poloniei, mai jos:

Pentru noi a fost un weekend excelent. Băieții au sărit foarte bine. Acum trebuie să continuăm să muncim din greu pentru a bifa și o victorie individuală. Pentru că acești săritori sunt capabili de acest lucru. Au fost erori minore care i-au împiedicat să termine pe podium în etapa individuală de la Klingenthal. Dar nu facem o tragedie din aceasta. Săritorii care au fost pe podium au evoluat mai bine. 

Unul dintre antrenorii care au avut parte de un start cu bune și rele în această stagiune este Alexander Stöckl, antrenorul norvegienilor. În continuare, opinia sa referitoare la evenimentele petrecute la Klingenthal: 

Progres, eșec, reușită: Klingenthal. Aceasta a fost combinația pe care am avut-o în acest sfârșit de săptămână. Etapa individuală a fost un succes pentru trei sportivi. Daniel Andre Tande s-a clasat pe podium după o săritură secundă fantastică, iar Andreas Stjernen a avut o performanță solidă, terminând pe locul 7. Mai mult, Robert Johansson a câștigat primele puncte în Cupa Mondială în acest an. Pentru Johann Andre Forfang și Joachim Hauer încă nu a fost satisfacție de asimilat, dar aceasta va veni mai devreme sau mai târziu. Trambulina a fost în condiție excelentă, vremea a fost minunată, iar organizatorii au fost eficienți și ne-au ajutat în toate lucrurile. Au fost mulți spectatori la competiții și o atmosferă foarte bună. Următoarea oprire: Lillehammer.

Declarații preluate de pe skokinarciarskie.pl și facebook.com

sursă foto: skokipolska.pl