Lillehammer n-a trecut de mult timp, iar Engelberg se apropie cu repeziciune. Până la startul primelor sărituri efectuate în țara care a dat acestui sport primul cvadruplu campion olimpic, vă invit să citim împreună câteva dintre declarațiile interesante date de Icarii moderni ai momentului:

Kamil Stoch a câștigat la Lillehammer prima etapă după aproape 2 ani lipsiți de mari succese. Ultima victorie individuală fusese bifată în ianuarie 2015 la Willingen. Iată ce a avut de spus câștigătorul celei de-a doua etape de pe Lysgard: 

Cum aș putea să nu mă bucur? A fost o zi minunată nu doar pentru mine, ci și pentru întreaga echipă. Maciej a urcat pe podium, mulți s-au calificat în manșa secundă, așadar am obținut clasări bune. După săritura finală am crezut că voi fi al patrulea sau chiar al cincilea, dar din fericire a fost diferit. A fost muncă, au fost obiective de atins, iar satisfacția pe care o am după această victorie este enormă. 

Lillehammer a fost locul în care și Maciej Kot și-a îndeplinit un vis, anume acela de a urca pe podiumul unei etape din Cupa Mondială. Maciej l-a secondat pe Kamil într-a doua întrecere a weekendului și a spus următoarele:

În sfârșit, am reușit să închei pe podium. Încă sunt multe lucruri de făcut, așadar trebuie să rămân calm. Așa cum mi-a spus Stefan Horngacher (n.r. antrenorul polonezilor) nu trebuie să fim euforici, ci să continuăm să muncim. Stefan ne-a învățat că aceste rezultate sunt etalonul. Cândva aș fi fost euforic, dar acum accept aceste rezultate cu sânge rece. Știam că Stoch este în mare formă și că va câștiga, pentru că i-am ținut pumnii. 

Markus Eisenbichler a obținut la rândul său un rezultat special în weekend, locul 3. Declarațiile germanului, mai jos: 

Pe perioada pregătirilor m-am antrenat foarte mult și am eliminat câteva greșeli din săriturile mele. Antrenorul lotului B mi-a atras atenția cu privire la unele aspecte importante. Am învățat să iau competițiile săptămână cu săptămână și să nu îmi mai arunc gândurile în viitorul îndepărtat. Locul 3 este minunat, dar ca sportiv profesionist ți-ai dori să câștigi. 

Stefan Horngacher, antrenorul german al echipei Poloniei a spus: 

Sunt foarte fericit, dar nu se poate vorbi despre euforie. Am fost răbdători și știam că putem să câștigăm etape. Dubla victorie (Stoch-Kot locurile 1-2) aduce cu sine o bucurie dublă, dar pentru mine este o mare surpriză. Sper ca Dawid, Piotr și Stefan să reușească la rândul lor rezultate mai bune. 

Despre perioada mai puțin fastă a echipei Norvegiei s-a pronunțat Anders Jacobsen, care a fost prezent la etapele de pe Lysgardsbakken:

Încă avem săritori foarte buni în echipă. Fannemel începe încet-încet să își revină la forma bună, iar Tande este într-o dispoziție foarte bună. De asemenea, Robert Johansson progresează și cred că putem forma o echipă bună până la Campionatele Mondiale de la Lahti. 

Declarații preluate de pe skokinarciarskie.pl și skijumping.pl

sursă foto: skijumping.pl