Suntem la jumătatea săptămânii care face legătura dintre primul și al doilea weekend al sezonului de iarnă. Pentru a ne putea îndrepta întreaga atenție către întrecerile de la Klingenthal, Germania, este nevoie să trecem în revistă reacțiile oamenilor importanți din lumea Icarilor moderni cu privire la evenimentele din Kuusamo.

Surpriza plăcută a weekendului, Domen Prevc, a spus următoarele cuvinte după prima sa victorie individuală din carieră:

Nu am gândit prea mult. Știam că am făcut ce trebuia să fac și am avut încredere în mine. Am făcut o greșeală la prima săritură, dar încă sunt greșeli. Acestea nu sunt încă cele mai bune sărituri. Există loc de îmbunătățire în continuare. Când Peter era în aer, am spus: „Este în regulă, voi fi al doilea!” Apoi s-a produs căzătura. Am fost un pic îngrijorat inițial, nu m-am gândit la rezultat, ci doar m-am întrebat dacă Peter este bine. Când am văzut că este OK, am fost foarte fericit. Nu m-am gândit niciodată că o să iau tricoul galben de la fratele meu. Chiar niciodată.

Peter Prevc a încheiat competițiile de la Ruka pe locurile 3 și 7. Iată ce a avut de spus câștigătorul Cupei Mondiale 2015/16:

Având în vedere că am făcut greșeli, locul 7 este bun. Psihologic, căzătura nu a avut consecințe. Am putut să aterizez normal, cu încredere. Am o contuzie la coapsa stângă, dar aceasta nu înseamnă nimic. Important este că articulațiile sunt în regulă. Cu siguranță, sunt mai relaxat acum decât eram în urmă cu câteva zile. Ar fi frumos dacă ne-am putea antrena pe o trambulină de 120 de metri pentru a putea progresa. Dar trebuie să fim flexibili. Așa este Cupa Mondială. Nu poți să te plângi și trebuie să muncești.

Omul weekendului, Severin Freund, a declarat următoarele:

Competițiile desfășurate în fața propriilor fani sunt speciale și aștept cu nerăbdare weekendul de la Klingenthal. În ultimii ani, am avut câteva rezultate foarte bune și câteva nu atât de bune pe Vogtland Arena. Acum mă simt bine, sunt sănătos și, desigur, motivat să continui să lucrez la forma mea. Succesul din Kuusamo îmi dă încredere, dar pentru că profilurile trambulinelor sunt diferite, cu toții începem de la zero.

Adam Malysz, coordonator al săriturilor cu schiuri în Asociația Poloneză de Schi:

Din punctul de vedere al sportului, competițiile de la Ruka au fost foarte puternice. Nu m-aș fi așteptat ca Severin Freund să sară atât de bine după accidentare. Acum sunt interesat să văd câtă putere are, știind că a început să se antreneze târziu. Echipa poloneză a avut parte de un start bun. Cred că echipa lui Stefan Horngacher va juca un rol important în sezonul de iarnă. Sunt relaxat și convins că ne vom descurca bine în următoarele competiții. Trambulina de la Klingenthal se potrivește săritorilor noștri și vom vedea un polonez pe podium în cazul în care condițiile vor fi bune.

Cel mai fericit antrenor a fost Heinz Kuttin, întrucât toți săritorii austrieci au impresionat la Ruka. Andreas Kofler și Manuel Fettner au fost realmente surprinzători, iar despre aceștia antrenorul a declarat:

Andi a avut probleme în ultimii ani. Ne-am gândit mult la acest lucru. Împreună cu Florian Leigl, antrenorul grupei secunde de antrenamente, l-am convins pe Andi că are nevoie de un impuls nou pentru a lucra la întregul „pachet” de abilități. Munca din grupa a doua de antrenament a dat roade datorită acestui mix dintre săritori tineri, ambițioși și foarte experimentatul Andi Kofler. Fetti s-a dezvoltat pe plan personal în ultimii doi ani. Studiile sale și pacea sa interioară l-au transformat în ceea ce este el astăzi. Acum este în stare de cele mai bune sărituri ale carierei.

Declarații preluate de pe fis-ski.com

sursă foto: zdf.de