Jan Ziobro s-a impus în ședința preliminară desfășurată în această după-amiază la PyeongChang, Coreea de Sud. Polonezul în vârstă de 25 de ani a izbutit cea mai lungă săritură din concurs, care a măsurat 134,5 metri. Prestația a fost realizată în condiții de vânt totalmente absent, și chiar dacă Jan n-a avut o poziție foarte îngrijită în zbor, lungimea i-a adus întâietatea.

De asemenea, Anze Lanisek a avut o zi bună, sărind 131,5 metri, printr-o evoluție în care a dobândit o înălțime frumoasă în zbor. Jurații au apreciat la rândul lor stilul slovenului, pe care l-au recompensat cu note de 18.

Dawid Kubacki a conturat top 3-ul, cu o săritură de 130,5 metri, doi polonezi încadrând un sloven în primii 3 săritori din aceste calificări.

Dintre precalificați, foarte buni au fost Peter Prevc și Maciej Kot, ce au aterziat la borna de 134 de metri, confirmându-și ascensiunile de formă. Din nefericire, Domen Prevc a fost din nou dezamăgitor, oprindu-se după numai 105 metri. 

Calificările au fost conchise de Kamil Stoch, care, pornind de la o bară de start coborâtă cu o poziție, a plutit 132 de metri, afirmându-și intenția de a-și adjudeca cel puțin o sută de puncte în Coreea de Sud.

sursă foto: skijumping.pl