Ziua a debutat cu ședința de calificare pentru a doua etapă a weekendului la Oberstdorf, iar aceasta n-a întârziat să aducă vești bune în ceea ce o privește pe reprezentanta țării noastre, Dana Haralambie. Săritoarea română s-a calificat de pe locul 26 în competiția propriu-zisă, grație unui zbor de 96 de metri, izbutind astfel să bifeze una din cele două întreceri oficiale derulate pe Schattenbergschanze.

Din nefericire, nivelul unei etape de Cupa Mondială desfășurate pe trambulină mare s-a dovedit a fi, astăzi, prea ridicat pentru Dana, care n-a acces în manșa finală. Săceleanca a sărit 95 de metri, cu un metru mai puțin decât în calificări și a încheiat concursul pe locul 35, în afara top 30-ului care asigură posibilitatea unei sărituri secunde.

Maren Lundby și Daniela Iraschko-Stolz au fost două dintre săritoarele care au progresat azi, în comparație cu evoluțiile de ieri, când nu au prins top 10-ul. Astăzi, Daniela și Maren au ocupat locurile 5-6.

Aflată la alte standarde valorice față de concurență, japoneza Sara Takanashi a reușit să câștige la pas și această etapă, deși a prestat două sărituri mai scurte decât ieri. Cu 124, respectiv 129 de metri, Sara s-a impus la final având în clasament un avans de aproximativ 20 de puncte.

Surpriza plăcută a zilei a fost slovena Ema Klinec, care și-a făcut apariția pe podium pentru prima oară în actuala stagiune. Ea a sărit 127,5, respectiv 115,5 metri și s-a clasat pe locul secund, la mai mult de 10 puncte distanță de Irina Avvakumova.

Rusoaica a bifat al doilea top 3 consecutiv în Cupa Mondială, demonstrând că-i priește trambulina Schattenberg. Conaționala Sarei Takanashi, Yuki Ito, a avut un ghinion rarisim, ratând podiumul la numai o zecime de punct, în timp ce Daniela Iraschko-Stolz a încheiat etapa la trei zecimi distanță de primele 3.

Germania se poate declara la rândul său cvasi-mulțumită, regăsindu-și 3 sportive în top 10, Svenja Wuerth, Carina Vogt și Katharina Althaus (locurile 7, 8 și 10).

În urma celor 200 de puncte adjudecate de Sara Takanashi în acest sfârșit de săptămână la Oberstdorf, japoneza a acumulat un avans de peste 200 de lungimi în clasamentul general față de ocupanta locului 2, Yuki Ito. Este un ecart imens având în vedere acest stadiu al sezonului, însă dominația Sarei nu mai surprinde pe nimeni. 

Colac peste pupăză, în Cupa Mondială feminină urmează 4 etape tocmai în Japonia, unde Sara Takanashi va căuta să-și mărească avantajul și să se apropie cât mai mult posibil de momentul în care își va fi asigurat matematic Globul de Cristal. De reținut că după etapele de la Sapporo și Zao urmează două întreceri în Valea Cărbunării, la Râșnov!

sursă foto: japantimes.co.jp