Da, știu. Jocul de cuvinte din titlu e prost. Etapa individuală de la Ruka, în schimb, a fost surprinzător de înaltă din punct de vedere calitativ.

Jernej Damjan a fost cel care a înlăturat amorțeala manșei întâi, zburând 140 de metri și cocoțându-se în vârful ierarhiei. Evoluția surprinzătoare a slovenului și-a găsit replică identică în materie de lungime, produsă de Andi Wellinger, care a cules note de 19 pe linie din partea juraților.

Cu evoluții solide din partea norvegienilor Daniel Andre Tande și Robert Johansson, prima parte de concurs s-a apropiat de final, dar nu înainte ca Stefan Kraft și Kamil Stoch să calce strâmb pe tărâm finlandez. Cei doi au semnat evoluții mediocre, abia reușind să acceadă în manșa secundă.

Ca purtător al tricoului galben în premieră, Junshiro Kobayashi s-a descurcat onorabil, nedezamăgind, spre deosebire de Hayböck, Prevc, Kraft și Stoch, care ocupau, neverosimil, pozițiile 24-27 la pauză.

„Cei 4 fantastici” dezamăgitori în manșa 1 s-au revanșat la revenirea pe trambulină. Stefan Kraft a arătat de ce merită să fie noul recordmen al trambulinei, plutind 145 de metri cu un stil care, ca de obicei, a stârnit invidie din partea concurenței.

Cei mai convingători săritori din final au fost Wellinger, Forfang și Damjan. Toți au zburat între 140 și 142 de metri, iar în condițiile date învingător nu putea fi nimeni altul decât experimentatul sloven, în vârstă de 34 de ani. 

După 2 etape individuale consumate din noul sezon, se poate observa clar că acomodarea celor mari la ritmul competiției va mai dura. Am avut doi câștigători surprinzători până acum, în persoanele lui Junshiro Kobayashi și Jernej Damjan, însă acest lucru nu poate decât să ofere farmec lumii Icarilor moderni. 

sursă foto: skijumping.pl