S-a sărit la un nivel ridicat în această seară la Klingenthal. Forma bună a polonezilor antrenați de Stefan Horngacher a continuat să se manifeste și pe Vogtland Arena, unde Kamil Stoch a ieșit câștigător. Dublul campion olimpic a zburat 139 de metri, aterizând cu un metru înaintea pragului dimensiunii trambulinei.

În top 3 s-au mai clasat cehul Vojtech Stursa și reprezentantul gazdelor, germanul Richard Freitag, mulțumită unor sărituri de 132, respectiv 129 de metri. Un aspect interesant l-a constituit egalitatea locului 4 dintre Piotr Zyla și David Siegel, care dă speranțe polonezilor și germanilor în vederea primei întreceri pe echipe a sezonului.  

Experimentatul săritor rus, Dimitry Vassiliev, a reușit să se califice la limită în competiția individuală de duminică, în timp ce ziua de astăzi n-a fost de bun augur pentru recordmenul mondial, Anders Fannemel. Norvegianul și-a ratat evoluția, plutind numai 114,5 metri – o lungime insuficientă pentru a-i oferi accesul la etapa propriu-zisă.

Dintre precalificați, impresionanți au fost tinerii Daniel Andre Tande și Domen Prevc, care au bifat cele mai lungi zboruri ale rundei preliminare: 140 de metri. 

sursă foto: skijumping.pl