Nu toate săriturile au fost grozave în calificările derulate în această după-masă pe trambulina Lysgardsbakken din Lillehammer. Peter Prevc și Severin Freund s-au oprit amândoi după doar 113,5 metri, iar Domen a plutit 115 metri – performanțe nesatisfăcătoare în condițiile în care trambulina are punctul de construcție la 123 de metri, iar dimensiunea sa măsoară 138. Sigur, rezultatele nu poartă vreo greutate pentru clasamentul general, întrucât toți aceștia sunt pre-calificați pentru competiția de mâine. 

Câștigătorul calificărilor de azi a fost Kamil Stoch, omul despre care se poate spune că este unul dintre cei mai în formă Icari moderni ai momentului. Polonezul a plutit minunat și lung, învingând gravitația preț de 144 de metri. Astfel, Kamil s-a oprit la 2 metri în spatele recordului trambulinei, stabilit de elvețianul Simon Ammann în 2009. 

În top 3 au mai urcat Anders Fannemel și Michael Hayböck, care încep să revină pe drumul cel bun cu aceste prestații. Cei doi au sărit 139,5, respectiv 135,5 metri, oferind motive de încredere antrenorilor lor, care trebuie să fi fost îngrijorați pentru ei în acest debut de sezon.

Surpriza frumoasă a zilei a fost constituită de evoluțiile polonezilor, care au confirmat că victoria colectivă de la Klingenthal nu a fost fortuită. Stefan Hula a zburat 139 de metri, Dawid Kubacki 135, iar Maciej Kot 130. 

La final, această ședință de calificare lasă multe întrebări în urma sa. Vor reveni Peter, Domen și Severin la cele mai bune sărituri ale lor în etapa de mâine? Poate un polonez să bifeze un succes de etapă în acest weekend? 

Răspunsurile vin începând cu ziua de mâine, așadar rămâneți aproape de lumea Icarilor moderni!