Vremea n-a fost întru totul favorabilă nici astăzi, la Trondheim, unde calificările au fost tergiversate de vântul și ninsoarea care au apărut și reapărut sporadic în jurul trambulinei Granasen.

Întinse pe durata a aproximativ 100 de minute, calificările n-au lăsat o impresie negativă, având o multitudine de rezultate surprinzătoare și un număr solid de prestații impresionante.

Johann Andre Forfang a deschis seria zborurilor captivante cu o lungime de 140 de metri, față de care compatriotul său, Andreas Stjernen, s-a oprit cu un metru mai repede, minute mai târziu.

Decepțiile zilei au fost reprezentate de evoluțiile lui Daniel Andre Tande și, atenție, Stefan Kraft. Primul a pus în scenă o nouă săritură catastrofală pentru prestigiul său, oprindu-se după 113 de metri, doar statutul de precalificat oferindu-i șansa de a pariticipa mâine la competiția propriu-zisă.

De cealaltă parte, Stefan Kraft a zburat numai 120 de metri și a încheiat preliminariile pe locul al 27-lea, pierzând astfel locul de onoare în clasamentul general al Raw Air, în favoarea lui Andi Wellinger.

Victoria acestor calificări i-a revenit în mod absolut meritat polonezului Kamil Stoch, care a plutit exemplar 139 de metri, cu un stil notat de două ori cu 19, tocmai în timpul în care la Trondheim începuse să viscolească. S-ar putea ca ninsoarea puternică din această seară să simbolizeze un reviriment de amploare al lui Stoch, care reprinde curaj în bătălia cu Kraft și are în continuare totul de câștigat. 

Top 3-ul a fost completat de Andreas Stjernen și Andreas Wellinger.

sursă foto: fondoitalia.it