Etapa anulată la Lillehammer și reprogramată la Vikersund pentru ziua de astăzi a sfârșit în a fi din nou anulată, din cauza condițiilor de vânt nefavorabile. Într-un târziu însă organizatorii au avut oportunitatea de a organiza zboruri în această zi de vineri, chiar dacă a fost vorba doar despre o ședință de calificare premergătoare etapei de duminică.

După ce s-a impus în preliminariile din Trondheim, Kamil Stoch a mai bifat un succes de acest gen în cadrul Raw Air. De această dată, la Vikersund, în prima competiție oficială de zboruri cu schiurile din această parte finală a stagiunii, unde polonezul a plutit 226,5 metri.

În top 3-ul calificărilor au mai urcat Andreas Wellinger și Domen Prevc. Slovenul a impresionat, după multe zile în care a dezamăgit, zburând 220,5 metri.

Deranjat de un vânt din spate puternic, Stefan Kraft s-a oprit după numai 197 de metri și a încheiat această ședință de calificare pe locul al zecelea, făcând astfel un pas înapoi în lupta pentru titlul de campion al Raw Air.

În clasamentul general Raw Air, Andi Wellinger are acum un avans de 24 de puncte față de Stefan Kraft.

sursă foto: skijumping.pl