Condițiile n-au fost ușoare în Valea Cărbunării astăzi, sâmbătă 3 martie. Începută cu temperaturi ridicate, ziua a decurs plăcut până în momentul în care vântul s-a încăpățânat să rămână în preajma trambulinei K90 de la Râșnov.

Fără prea multe tergiversări, manșa întâi a adus sutelor de spectatori sosiți la Râșnov spectacol și un dram de suspans, competiția surprinzând prin imprevizibilitatea unor rezultate precum cel semnat de slovena Nika Kriznar.

Dana Haralambie s-a clasat în puncte, pe locul 30, după o săritură de 77 de metri, în urma căreia a primit un total de 80,6 puncte. 

Hotărâtă să bifeze un rezultat mare în România, Nika Kriznar (locul 4) a plutit, mai apoi, 93 de metri, provocând primul șoc al întrecerii.

Carina Vogt, cu un efort de 89,5 metri, surprindea plăcut la rândul ei. Mai mult, Juliane Seyfarth, cu 86 de metri, ajungea până pe locul 5, conturând un top 5 conținând nu mai puțin de 3 săritoare din Germania. Surprinzător, însă neplăcut, a fost vântul, care, suflând puternic, i-a forțat pe organizatori să coboare bara de start cu două poziții, chiar în finalul manșei.

Calitatea săritoarelor din top 5 a compensat realitatea nefericită, iar Sara Takanashi a readus concursul pe un trend bun, printr-o săritură de 87 de metri.

Finalul s-a desfășurat într-o manieră palpitantă. Katharina Althaus nu și-a impus niciun fel de limite și a plutit 93,5 metri, o lungime perfectată de un telemarc elegant la aterizare. 

Distanța parcursă în aer de Althaus a fost greu de devansat până și pentru noua campioană olimpică, Maren Lundby. Norvegianca a zburat 92 de metri, întâmpinând și o doză de ghinion, vântul dezechilibrând-o vizibil în timpul săriturii.

După mai multe amânări, manșa secundă a debutat, cu Dana Haralambie semnând o prestație convingătoare, de 85 de metri. Cu toate acestea, vântul puternic a stopat, în cele din urmă, desfășurarea manșei secunde, spre nefericirea celor prezenți în complexul de trambuline de la Râșnov.

Cupa Mondială feminină continuă la Râșnov mâine, începând cu ora 10:00.

sursă foto: fis-ski.com