Pentru cei care s-au îndoit de relevanța rezultatelor izbutite de polonezul Maciej Kot în cadrul Marelui Premiu de Vară, prologul Cupei Mondiale 2016/17 a fost contrariant. Câștigătorul competiției estivale a câștigat ședința de calificare desfășurată pe trambulina Rukatunturi, zburând 141 de metri și jumătate. 

Doar 50 de centimetri i-au lipsit polonezului pentru a atinge dimensiunea trambulinei, însă Maciej are toate motivele să fie încrezător înainte de primele etape propriu-zise, întrucât niciunul dintre pre-calificați nu a plutit mai lung decât el în această seară. 

Printre săritorii care au impresionat puternic astăzi se mai numără Domen Prevc, care a sărit 141 de metri, Daniel Andre Tande cu 140,5 m, Dawid Kubacki și Manuel Fettner, ultimii doi conturând podiumul cu sărituri de 138, respectiv 139,5 metri!

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că polonezii și-au continuat ascensiunea începută în vară, top 3-ul conținând 2 polonezi, iar în primii 5 regăsindu-se 3 elevi de-ai lui Stefan Horngacher – Maciej Kot, Dawid Kubacki și Kamil Stoch. 

În ceea ce privește prestațiile marilor Peter Prevc și Severin Freund, consider că nu este cazul să tragem vreo concluzie în momentul de față, fiindcă orice start competițional aduce cu sine multe lucruri care necesită reglate în timp. De altfel, este necesar de reținut că germanul nu se află deocamdată în cea mai bună stare fizică. 

A fost o ședință de calificare suficient de antrenantă, care a constituit o încălzire binevenită atât pentru Icarii moderni, cât și pentru noi, iubitorii acestui sport. 

Așteptăm evoluții mai bune în zilele următoare și, de ce nu, o bătălie aprinsă pentru doborârea recordului trambulinei și, implicit, obținerea victoriilor de etapă!