A doua zi a weekendului a fost infinit mai prielnică ski jumping-ului aici, la Râșnov, în comparație cu ziua de ieri. Spectacolul a debutat devreme, înainte de ora 10:00, când Maren Lundby trăgea cortina peste ședința de calificare printr-un zbor palpitant de 102 metri, care a consemnat și corectarea recordului trambulinei în competițiile feminine. Recordul all-time rămâne în continuare cel de 105,5 metri, reușit de David Siegel în cadrul Mondialului de Juniori din 2016.

Competiția propriu-zisă s-a desfășurat cursiv, iar vântul a fost în numeroase momente favorabil săriturilor lungi. Vestea proastă pentru noi a fost însă că Dana Haralambie s-a oprit după 81 de metri și n-a obținut acces în manșa secundă, fiind poziționată pe locul 33 la pauză.

Nika Kriznar, cu 91 de metri, Takanashi cu 93,5, Althaus cu 94 și Lundby cu 100 au conturat un final splendid al manșei întâi, norvegianca demonstrând că săritura din calificări nu fusese câtuși de puțin întâmplătoare.

Cu aproximativ 500 de oameni strânși la baza trambulinei K90 de la Râșnov, partea secundă a concursului a surprins și mai plăcut, aducând nu mai puțin de 8 sărituri de minim 90 de metri.

Cea mai frumoasă surpriză a zilei a fost Nika Kriznar, care s-a dus până la 93,5 metri în manșa secundă și a bifat astfel podiumul de etapă. Tânăra slovenă, născută în 2000, și-a exteriorizat elegant bucuria acestui rezultat mare, fiind mai apoi felicitată de colege, imediat după săritura a doua.

Althaus, cu 92 de metri și Lundby, cu 97 aveau totuși s-o întreacă pe Kriznar, podiumul pauzei (Lundby-Althaus-Kriznar) fiind sinonim cu cel final.

Se încheie așadar un weekend bun la Râșnov, în care trambulina K90 și-a văzut recordul corectat cu 1 metru și jumătate, iar Maren Lundby s-a îndepărtat și mai mult în cursa ei către Globul de Cristal. Pe curând, Valea Cărbunării! 

sursă foto: framtidinord.no