După ce ieri japoneza Yuki Ito a bifat prima victorie a carierei în Cupa Mondială, seria surprizelor a continuat și în această dimineață la Sapporo, unde norvegianca Maren Lundby s-a impus într-o etapă de CM pentru a doua oară în actuala stagiune. Sportiva din Norvegia a semnat două sărituri excelente, care au măsurat 97, respectiv 100 de metri, iar al doilea zbor al ei a fost cel mai lung al competiției și, totodată, singurul aterizat la dimensiunea trambulinei.

Succesul lui Maren a fost clar, în condițiile în care ocupanta locului secund, Yuki Ito, s-a aflat cu aproximativ 12 puncte în spatele său. Totuși tânăra japoneză se poate mândri cu o formă de excepție, plutind și azi la nivel ridicat, 97 în prima manșă și 96,5 în cea de-a doua.

Cea mai inedită prezență pe podiumul de azi a constituit-o săritoarea germană, Katharina Althaus, care a urcat astăzi în premieră pe un podium de etapă a Cupei Mondiale. Katharina a sărit 94,5, respectiv 93,5 metri, clasându-se la 14 puncte în fața Sarei Takanashi.

Marea săritoare niponă, Sara Takanashi, a sărit 93 de metri în prima manșă și a dezamăgit în actul final, în care s-a oprit după doar 89 de metri, anume cu unul înaintea bornei punctului de construcție.

Germania se poate bucura și azi de 3 germance în top 10, însă după două etape în care au izbutit această performanță a sosit timpul ca o sportivă din țara lor să urce pe podium. Performanța tinerei Katharina Althaus, în vârstă de 20 de ani, nu trebuie desconsiderată, la fel cum și Maren Lundby ori Yuki Ito sunt demne de aprecieri, atingând un nivel de constanță incredibil la vârste fragede.

La finalul unei etape în care Sara Takanashi încheie pe locul 4 și bifeaza o săritură care nu depășește punctul de construcție, Yuki Ito mai recuperează din diferența de puncte consemnată în clasamentul general și poate rămâne încrezătoare, știind că în CM feminină urmează alte două etape în Japonia, la Zao, săptămâna viitoare.

Dana Haralambie nu s-a simțit nici astăzi în largul ei pe trambulina Miyanomori, sărind doar 77,5 metri în prima manșă și nereușind să acceadă în partea secundă a concursului. Românca a încheiat competiția pe locul 36. 

sursă foto: framtidinord.no